De Lijn kondigde vrijdag aan dat de bussen van De Lijn niet langer zouden stoppen in het busstation onder het Noordstation wegens het onveiligheidsgevoel veroorzaakt door de transmigranten die er verblijven. De Vlaamse vervoersmaatschappij verplaatste de haltes naar de Vooruitgangstraat en het Rogierplein, wat tot protest leidde van de Brusselse regering, die erop wees dat de eenzijdige beslissing in strijd is met het samenwerkingsakkoord, en de betrokken gemeenten en politiediensten, die de onveilige situatie aanklaagden.

Brussels minister-president Rudi Vervoort kondigde vrijdag in het parlement aan De Lijn te zullen convoceren. Woensdag bleek dat De Lijn en de betrokken diensten van het gewest dinsdag overlegd hebben. Over de inhoud bleef men discreet, maar de vergadering zou in een constructieve sfeer verlopen zijn.

Lees ook: Expert autotechnologie: 'Onze ministers van Verkeer kennen niets van verkeer'

De Lijn kondigde vrijdag aan dat de bussen van De Lijn niet langer zouden stoppen in het busstation onder het Noordstation wegens het onveiligheidsgevoel veroorzaakt door de transmigranten die er verblijven. De Vlaamse vervoersmaatschappij verplaatste de haltes naar de Vooruitgangstraat en het Rogierplein, wat tot protest leidde van de Brusselse regering, die erop wees dat de eenzijdige beslissing in strijd is met het samenwerkingsakkoord, en de betrokken gemeenten en politiediensten, die de onveilige situatie aanklaagden. Brussels minister-president Rudi Vervoort kondigde vrijdag in het parlement aan De Lijn te zullen convoceren. Woensdag bleek dat De Lijn en de betrokken diensten van het gewest dinsdag overlegd hebben. Over de inhoud bleef men discreet, maar de vergadering zou in een constructieve sfeer verlopen zijn.