De N-VA moet deel uitmaken van de federale regering. Niemand heeft ooit de N-VA opzij willen schuiven. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo verklaard.

Di Rupo zei maandag in de marge van een persconferentie over de nieuwe brandweerzones dat hij nooit iemand in zijn omgeving, in een andere partij of bij de PS heeft ontmoet die wil dat de N-VA geen deel zou uitmaken van de regering. 'De N-VA heeft gewonnen in Vlaanderen. De N-VA moet in de regering', aldus de PS-voorzitter.

Di Rupo reageerde op beweringen van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die tijdens het weekeinde had gezegd dat er onder impuls van de PS pogingen worden ondernomen om de N-VA buiten de regering te houden.

Volgens Di Rupo is het de verantwoordelijkheid van de PS, de N-VA
en de andere partijen rond de tafel om een oplossing te vinden voor de huidige crisis. Hij benadrukte ook dat de Franstalige partijen al 'gigantische' inspanningen hebben geleverd, al worden ze door anderen als 'onbetekenend' bestempeld.

Geen enkele partij zal alles binnenhalen wat ze wil, aldus Di Rupo. 'Een compromis is geen compromis met zichzelf. Ik probeer een compromis met de andere partijen te vinden. Momenteel zitten zeven partijen rond de tafel en moet er een compromis tussen de zeven worden gevonden'.

De N-VA moet deel uitmaken van de federale regering. Niemand heeft ooit de N-VA opzij willen schuiven. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo verklaard.Di Rupo zei maandag in de marge van een persconferentie over de nieuwe brandweerzones dat hij nooit iemand in zijn omgeving, in een andere partij of bij de PS heeft ontmoet die wil dat de N-VA geen deel zou uitmaken van de regering. 'De N-VA heeft gewonnen in Vlaanderen. De N-VA moet in de regering', aldus de PS-voorzitter.Di Rupo reageerde op beweringen van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die tijdens het weekeinde had gezegd dat er onder impuls van de PS pogingen worden ondernomen om de N-VA buiten de regering te houden.Volgens Di Rupo is het de verantwoordelijkheid van de PS, de N-VA en de andere partijen rond de tafel om een oplossing te vinden voor de huidige crisis. Hij benadrukte ook dat de Franstalige partijen al 'gigantische' inspanningen hebben geleverd, al worden ze door anderen als 'onbetekenend' bestempeld.Geen enkele partij zal alles binnenhalen wat ze wil, aldus Di Rupo. 'Een compromis is geen compromis met zichzelf. Ik probeer een compromis met de andere partijen te vinden. Momenteel zitten zeven partijen rond de tafel en moet er een compromis tussen de zeven worden gevonden'.