De PS-voorzitter heeft bij de vorst een tweede tussentijds verslag uitgebracht over de evolutie van zijn opdracht, zo meldt het Paleis in een persmededeling. Di Rupo had eerder op de dag een onderhoud met Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. Het gespreksonderwerp was het communautaire dossier. Dat was maandag eveneens het geval tijdens een ontmoeting van de formateur met MR-voorzitter Charles Michel.

Informateursnota

Zoals bekend waren de liberalen lange tijd niet betrokken bij de communautaire onderhandelingen. Verwacht wordt dat Di Rupo einde juni, begin juli met zijn langverwachte informateursnota op de proppen zal komen. Die zal zowel een sociaaleconomisch als een communautair luik bevatten. De komende dagen zal de formateur nog informele contacten leggen.

Tijdens de eerste fase van zijn opdracht, die op 16 mei van start ging, ontving de PS-voorzitter tweemaal de voorzitters van de betrokken partijen: N-VA, PS, CD&V, MR, Open VLD, sp.a, cdH, Ecolo en Groen!. De eerste ronde ging over de begrotingsinspanning die ons land moet leveren om tegen 2015 een begroting in evenwicht te halen, de tweede ronde had betrekking op het sociaaleconomische domein. (Belga)

De PS-voorzitter heeft bij de vorst een tweede tussentijds verslag uitgebracht over de evolutie van zijn opdracht, zo meldt het Paleis in een persmededeling. Di Rupo had eerder op de dag een onderhoud met Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. Het gespreksonderwerp was het communautaire dossier. Dat was maandag eveneens het geval tijdens een ontmoeting van de formateur met MR-voorzitter Charles Michel. Informateursnota Zoals bekend waren de liberalen lange tijd niet betrokken bij de communautaire onderhandelingen. Verwacht wordt dat Di Rupo einde juni, begin juli met zijn langverwachte informateursnota op de proppen zal komen. Die zal zowel een sociaaleconomisch als een communautair luik bevatten. De komende dagen zal de formateur nog informele contacten leggen. Tijdens de eerste fase van zijn opdracht, die op 16 mei van start ging, ontving de PS-voorzitter tweemaal de voorzitters van de betrokken partijen: N-VA, PS, CD&V, MR, Open VLD, sp.a, cdH, Ecolo en Groen!. De eerste ronde ging over de begrotingsinspanning die ons land moet leveren om tegen 2015 een begroting in evenwicht te halen, de tweede ronde had betrekking op het sociaaleconomische domein. (Belga)