Idealiter zijn dat de onderhandelaars over een nieuwe regering, maar indien die timing niet haalbaar lijkt, wil Leterme dat de onderhandelaars hem tijdig op de hoogte brengen. Dat verklaarde de premier dinsdag na een onderhoud met de formateur.

Ze maakten afspraken over de manier van werken, hoofdzakelijk over de begrotingsopmaak.

N-VA blijft bij standpunt

Ondertussen herhaalt de N-VA nog eens dat de formateursnota van Di Rupo voor hen niet aanvaardbaar is. Ondervoorzitter Ben Weyts zegt dat de onderhandelaars 'maximaal van een nota die een grote ramp is voor de Vlamingen, een nota kunnen maken die een ramp is voor de Vlamingen.'

De ondervoorzitter zegt nog dat N-VA beschikbaar blijft voor een regeringsvorming. Voorwaarden zijn een fundamentele staatshervorming en een 'goede oplossing voor BHV'. De nieuwe regering moet de hervormingen doorvoeren die de financiële markten en Europa vragen, luidt het.

N-VA haakte begin juli af nadat de partij de nota Di Rupo afschoot. Zitten wel nog aan tafel: CD&V, Open VLD, SP.A, Groen!, PS, MR, CDH en Ecolo. (Belga/SD)

Idealiter zijn dat de onderhandelaars over een nieuwe regering, maar indien die timing niet haalbaar lijkt, wil Leterme dat de onderhandelaars hem tijdig op de hoogte brengen. Dat verklaarde de premier dinsdag na een onderhoud met de formateur. Ze maakten afspraken over de manier van werken, hoofdzakelijk over de begrotingsopmaak. N-VA blijft bij standpunt Ondertussen herhaalt de N-VA nog eens dat de formateursnota van Di Rupo voor hen niet aanvaardbaar is. Ondervoorzitter Ben Weyts zegt dat de onderhandelaars 'maximaal van een nota die een grote ramp is voor de Vlamingen, een nota kunnen maken die een ramp is voor de Vlamingen.' De ondervoorzitter zegt nog dat N-VA beschikbaar blijft voor een regeringsvorming. Voorwaarden zijn een fundamentele staatshervorming en een 'goede oplossing voor BHV'. De nieuwe regering moet de hervormingen doorvoeren die de financiële markten en Europa vragen, luidt het. N-VA haakte begin juli af nadat de partij de nota Di Rupo afschoot. Zitten wel nog aan tafel: CD&V, Open VLD, SP.A, Groen!, PS, MR, CDH en Ecolo. (Belga/SD)