Dat schrijft de krant L'Echo.

Testelmans stond aan het hoofd van de militaire inlichtingendienst.

De premier vroeg zich volgens de krant af of het leger een buitenlandse mogendheid had geholpen om bij Belgacom binnen te dringen.

Sindsdien is duidelijk geworden, onder meer door de onthullingen van de Amerikaanse klokkenluiderEdward Snowden, dat de Britse geheime dienst verantwoordelijk was voor het langdurig hacken van Belgacom, en dat die inlichtingendienst dat deed in het kader van een anti-terreuractie.

De woordvoerder van Di Rupo suggereert in de krant dat de Staatsveiligheid in de richting van de militaire inlichtingendienst wees.

De beschuldigingen van de premier vielen slecht in het leger, dat naderhand, aldus L'Echo, het parket heeft geholpen om de ware toedracht te vinden.

(Belga/RR)

Dat schrijft de krant L'Echo. Testelmans stond aan het hoofd van de militaire inlichtingendienst.De premier vroeg zich volgens de krant af of het leger een buitenlandse mogendheid had geholpen om bij Belgacom binnen te dringen. Sindsdien is duidelijk geworden, onder meer door de onthullingen van de Amerikaanse klokkenluiderEdward Snowden, dat de Britse geheime dienst verantwoordelijk was voor het langdurig hacken van Belgacom, en dat die inlichtingendienst dat deed in het kader van een anti-terreuractie. De woordvoerder van Di Rupo suggereert in de krant dat de Staatsveiligheid in de richting van de militaire inlichtingendienst wees. De beschuldigingen van de premier vielen slecht in het leger, dat naderhand, aldus L'Echo, het parket heeft geholpen om de ware toedracht te vinden.(Belga/RR)