Als de inbraak in het informaticasysteem van Belgacom cyberspionage blijkt te zijn, zal de regering gepaste stappen ondernemen. Dat laat het kabinet van eerste minister Elio Di Rupo (PS) weten.

Volgens de informatie waarover de premier, minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) beschikken is Belgacom het slachtoffer geworden van een inbraak in haar informaticasysteem.

'De gedetecteerde inbraak zou geen sabotage tot doel hebben gehad, maar wel het verzamelen van strategische informatie', luidt het in een mededeling. 'De bevoegde diensten, in eerste instantie de federale politie en het federaal parket, maar ook het BIPT, onderzoeken de zaak grondig'.

'Regering veroordeelt ten strengste inbreuk op integriteit overheidsbedrijf'

'De regering neemt akte van de vaststelling van het federaal parket dat de gebruikte technologie zou wijzen op de betrokkenheid op hoog niveau van een ander land. Indien deze hypothese bevestigd wordt en er inderdaad sprake is van zogenaamde cyberspionage, veroordeelt de regering ten strengste deze inbraak en deze inbreuk op de integriteit van het overheidsbedrijf. In dat geval zal de regering de gepaste stappen ondernemen', besluit de mededeling. (Belga)

Als de inbraak in het informaticasysteem van Belgacom cyberspionage blijkt te zijn, zal de regering gepaste stappen ondernemen. Dat laat het kabinet van eerste minister Elio Di Rupo (PS) weten.Volgens de informatie waarover de premier, minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) beschikken is Belgacom het slachtoffer geworden van een inbraak in haar informaticasysteem.'De gedetecteerde inbraak zou geen sabotage tot doel hebben gehad, maar wel het verzamelen van strategische informatie', luidt het in een mededeling. 'De bevoegde diensten, in eerste instantie de federale politie en het federaal parket, maar ook het BIPT, onderzoeken de zaak grondig'.'De regering neemt akte van de vaststelling van het federaal parket dat de gebruikte technologie zou wijzen op de betrokkenheid op hoog niveau van een ander land. Indien deze hypothese bevestigd wordt en er inderdaad sprake is van zogenaamde cyberspionage, veroordeelt de regering ten strengste deze inbraak en deze inbreuk op de integriteit van het overheidsbedrijf. In dat geval zal de regering de gepaste stappen ondernemen', besluit de mededeling. (Belga)