Vlaams Belang-topman Filip Dewinter maakt zich sterk dat zijn partij in oktober nog twintig procent van de stemmen zal binnenhalen in Antwerpen. Lukt dat, dan is het aan de N-VA van Bart De Wever om samen met hem "voor verandering zonder de socialisten" te zorgen in de Scheldestad, zei Dewinter op de VRT-radio.

Vlaams Belang strandt in de jongste peilingen op zo'n 10 procent, al scoort de partij in Antwerpen traditioneel beter. Dewinter erkent dat het "geen gemakkelijke verkiezing wordt".

"Het Vlaams Belang moet zich vooral handhaven. We moeten onze machtsbasis consolideren" in aanloop naar de samenvallende Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van 2014. "De 10 procent uit de peilingen geeft ons daarvoor genoeg armslag", klonk het.

'De Wever is de linkse lakei van Janssens'

In Antwerpen legt hij de lat echter hoger. "Dit keer zijn we de outsider die het breekijzer kan zijn voor de huidige coalitie, waar Bart De Wever momenteel nog lid van is", aldus de Vlaams Belanger. N-VA zal moeten kiezen voor een coalitie met Vlaams Belang of voor "verdergaan in het sukkelstraatje van de traditionele partijen".

"De Wever speelt nu wel de rechtse rebel, maar is eigenlijk de linkse lakei" van SP.A-burgemeester Patrick Janssens, hekelde Dewinter. De Wever werd nog verweten te "collaboreren" met de traditionele partijen.

'Verbruining'

Inhoudelijk wil het Vlaams Belang-boegbeeld alvast "back to basics", maar ontkent dat dat is omdat hem niets anders rest gezien de electorale vooruitzichten. "We willen het syndicaat zijn voor de autochtone Vlaming", klonk het.

Zo bepleit Dewinter een immigratiestop, als antwoord op de "verbruining", zet hij resoluut in op "sociale, identitaire veiligheid" en wil hij Vlamingen voorrang geven bij sociale huisvesting "en aanverwanten". (Belga/SD)

Vlaams Belang-topman Filip Dewinter maakt zich sterk dat zijn partij in oktober nog twintig procent van de stemmen zal binnenhalen in Antwerpen. Lukt dat, dan is het aan de N-VA van Bart De Wever om samen met hem "voor verandering zonder de socialisten" te zorgen in de Scheldestad, zei Dewinter op de VRT-radio.Vlaams Belang strandt in de jongste peilingen op zo'n 10 procent, al scoort de partij in Antwerpen traditioneel beter. Dewinter erkent dat het "geen gemakkelijke verkiezing wordt". "Het Vlaams Belang moet zich vooral handhaven. We moeten onze machtsbasis consolideren" in aanloop naar de samenvallende Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van 2014. "De 10 procent uit de peilingen geeft ons daarvoor genoeg armslag", klonk het. 'De Wever is de linkse lakei van Janssens'In Antwerpen legt hij de lat echter hoger. "Dit keer zijn we de outsider die het breekijzer kan zijn voor de huidige coalitie, waar Bart De Wever momenteel nog lid van is", aldus de Vlaams Belanger. N-VA zal moeten kiezen voor een coalitie met Vlaams Belang of voor "verdergaan in het sukkelstraatje van de traditionele partijen". "De Wever speelt nu wel de rechtse rebel, maar is eigenlijk de linkse lakei" van SP.A-burgemeester Patrick Janssens, hekelde Dewinter. De Wever werd nog verweten te "collaboreren" met de traditionele partijen.'Verbruining'Inhoudelijk wil het Vlaams Belang-boegbeeld alvast "back to basics", maar ontkent dat dat is omdat hem niets anders rest gezien de electorale vooruitzichten. "We willen het syndicaat zijn voor de autochtone Vlaming", klonk het. Zo bepleit Dewinter een immigratiestop, als antwoord op de "verbruining", zet hij resoluut in op "sociale, identitaire veiligheid" en wil hij Vlamingen voorrang geven bij sociale huisvesting "en aanverwanten". (Belga/SD)