Dewinter noemt de premie een "ludieke actie" om de aandacht te vestigen op de boerka-kwestie.

De actie gaat niet uit van Vlaams Belang, maar van Steden tegen Islamisering, een organisatie waarvan Dewinter voorzitter is. Die plaatse er een filmpje rond op Youtube. Steden tegen Islamisering betaalt de premie uit als de politie daadwerkelijk optreedt tegen de vrouw in boerka.

Rondwandelende gevangenis van textiel "Wij geven vanaf vandaag een bedrag van 250 euro voor elke boerka die gesignaleerd wordt, aangegeven bij de politie en vervolgens opgepakt. Waarom? Omdat wij de indruk hebben dat er bij de politie een zekere terughoudendheid heerst om tussen te komen wanneer een boerka in het straatbeeld opduikt, dit uit schrik voor rellen. Nochtans gaat het om een strafbaar feit dat door nagenoeg de ganse Kamer werd goedgekeurd", zegt Dewinter aan de website clint.be. "De boerka is net zoals de hoofddoek een rondwandelende gevangenis van textiel".

Druk op de ketel zetten

Of er wettelijke bezwaren zijn tegen de actie, weet Dewinter niet. "Er zullen altijd wel juridische stokken zijn om de hond mee te slaan.

Maar niets doen is geen optie. Een gedoogbeleid tegen de boerka kan niet, vandaar deze stimulans. We vragen aan de burger om druk op de ketel te zetten", zegt Dewinter. (Belga/TE)

Dewinter noemt de premie een "ludieke actie" om de aandacht te vestigen op de boerka-kwestie. De actie gaat niet uit van Vlaams Belang, maar van Steden tegen Islamisering, een organisatie waarvan Dewinter voorzitter is. Die plaatse er een filmpje rond op Youtube. Steden tegen Islamisering betaalt de premie uit als de politie daadwerkelijk optreedt tegen de vrouw in boerka. Rondwandelende gevangenis van textiel "Wij geven vanaf vandaag een bedrag van 250 euro voor elke boerka die gesignaleerd wordt, aangegeven bij de politie en vervolgens opgepakt. Waarom? Omdat wij de indruk hebben dat er bij de politie een zekere terughoudendheid heerst om tussen te komen wanneer een boerka in het straatbeeld opduikt, dit uit schrik voor rellen. Nochtans gaat het om een strafbaar feit dat door nagenoeg de ganse Kamer werd goedgekeurd", zegt Dewinter aan de website clint.be. "De boerka is net zoals de hoofddoek een rondwandelende gevangenis van textiel". Druk op de ketel zetten Of er wettelijke bezwaren zijn tegen de actie, weet Dewinter niet. "Er zullen altijd wel juridische stokken zijn om de hond mee te slaan. Maar niets doen is geen optie. Een gedoogbeleid tegen de boerka kan niet, vandaar deze stimulans. We vragen aan de burger om druk op de ketel te zetten", zegt Dewinter. (Belga/TE)