De Vlaamse regering moet uitgebreid worden met Open VLD. Dat zegt Patrick Dewael, fractieleider van de Vlaamse liberalen in de Kamer, in een gesprek met Gazet van Antwerpen.

De Vlaamse en de (toekomstige) federale regering werken elkaar tegen, luidt het. "Daarom moet Open VLD in de Vlaamse regering. Niet ter vervanging van een andere partij, wel als bijkomende partij. Daar is plaats voor. Er zijn nu negen Vlaamse ministers, het mogen er elf zijn", zegt Dewael.

Dewael vindt ook dat de onderhandelaars onder leiding van formateur Elio Di Rupo eerst een akkoord moet vinden over structurele hervormingen. "Daarna zal het veel gemakkelijker zijn om de begroting 2012 op papier te zetten", aldus Dewael. "Indien er eerst een akkoord over de hervormingen is, dan zou ik er mee kunnen leven dat er voor de begroting 2012 met wat meer belastingen wordt gewerkt omdat de hervormingen pas na één of twee jaar resultaten opleveren." (Belga/TE)

De Vlaamse regering moet uitgebreid worden met Open VLD. Dat zegt Patrick Dewael, fractieleider van de Vlaamse liberalen in de Kamer, in een gesprek met Gazet van Antwerpen. De Vlaamse en de (toekomstige) federale regering werken elkaar tegen, luidt het. "Daarom moet Open VLD in de Vlaamse regering. Niet ter vervanging van een andere partij, wel als bijkomende partij. Daar is plaats voor. Er zijn nu negen Vlaamse ministers, het mogen er elf zijn", zegt Dewael. Dewael vindt ook dat de onderhandelaars onder leiding van formateur Elio Di Rupo eerst een akkoord moet vinden over structurele hervormingen. "Daarna zal het veel gemakkelijker zijn om de begroting 2012 op papier te zetten", aldus Dewael. "Indien er eerst een akkoord over de hervormingen is, dan zou ik er mee kunnen leven dat er voor de begroting 2012 met wat meer belastingen wordt gewerkt omdat de hervormingen pas na één of twee jaar resultaten opleveren." (Belga/TE)