Dertiende klimaatsmars brengt 1.100 mensen op de been

Klimaatprotest in Brussel op 15 maart 2019. © Belga

De 13de klimaatsmars van Youth for Climate heeft 1.100 mensen op de been gebracht in Brussel. Dat meldt de politie Hoofdstad-Brussel Elsene via Twitter. Donderdag stappen er ook rectoren van verschillende Belgische universiteiten mee met de Klimaatspijbelaars.

Vorige donderdag 4 april kwamen er volgens de politie slechts een 500-tal klimaatspijbelaars naar Brussel. Deze week leeft het protest, onder meer dankzij een oproep tot actie van de Grootouders van het Klimaat, opnieuw een beetje op. ‘Het blijft absoluut nodig dat we de politiek wakker schudden’, zegt opa voor het klimaat Hugo Van Dienderen. ‘De jongeren doen het al zo lang dus wat extra versterking van de ouderen kunnen ze zeker gebruiken. We kunnen begrijpen dat zij in de paasvakantie misschien wel eens iets anders willen doen na zoveel keer betogen.’

Net zoals de jongeren frustreert het ook de grootouders dat er op politiek vlak nog te weinig beweegt. ‘Er zijn al heel veel burgers, bedrijven, lokale besturen die inspanningen doen, maar dat is totaal onvoldoende om die klimaatverstoring te voorkomen. Er zijn duidelijk politieke maatregelen nodig en daarop blijft het helaas wachten’, besluit Van Dienderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content