Vorige donderdag 4 april kwamen er volgens de politie slechts een 500-tal klimaatspijbelaars naar Brussel. Deze week leeft het protest, onder meer dankzij een oproep tot actie van de Grootouders van het Klimaat, opnieuw een beetje op. 'Het blijft absoluut nodig dat we de politiek wakker schudden', zegt opa voor het klimaat Hugo Van Dienderen. 'De jongeren doen het al zo lang dus wat extra versterking van de ouderen kunnen ze zeker gebruiken. We kunnen begrijpen dat zij in de paasvakantie misschien wel eens iets anders willen doen na zoveel keer betogen.'

Net zoals de jongeren frustreert het ook de grootouders dat er op politiek vlak nog te weinig beweegt. 'Er zijn al heel veel burgers, bedrijven, lokale besturen die inspanningen doen, maar dat is totaal onvoldoende om die klimaatverstoring te voorkomen. Er zijn duidelijk politieke maatregelen nodig en daarop blijft het helaas wachten', besluit Van Dienderen.

Vorige donderdag 4 april kwamen er volgens de politie slechts een 500-tal klimaatspijbelaars naar Brussel. Deze week leeft het protest, onder meer dankzij een oproep tot actie van de Grootouders van het Klimaat, opnieuw een beetje op. 'Het blijft absoluut nodig dat we de politiek wakker schudden', zegt opa voor het klimaat Hugo Van Dienderen. 'De jongeren doen het al zo lang dus wat extra versterking van de ouderen kunnen ze zeker gebruiken. We kunnen begrijpen dat zij in de paasvakantie misschien wel eens iets anders willen doen na zoveel keer betogen.' Net zoals de jongeren frustreert het ook de grootouders dat er op politiek vlak nog te weinig beweegt. 'Er zijn al heel veel burgers, bedrijven, lokale besturen die inspanningen doen, maar dat is totaal onvoldoende om die klimaatverstoring te voorkomen. Er zijn duidelijk politieke maatregelen nodig en daarop blijft het helaas wachten', besluit Van Dienderen.