De Franse gemeenschap weigert resoluut de uitgestoken hand van MR-vicepremier Didier Reynders aan de gemeenschappen om de federale culturele instellingen uit de financiële nood te helpen.

De gemeenschap is niet door Reynders gecontacteerd en is ook niet van plan om op de vraag in te gaan, maakte minister-president Rudy Demotte (PS) duidelijk in antwoord op vragen van de parlementsleden Isabelle Emmery (PS) en Caroline Persoons (FDF). "We willen niet de brandweer spelen in de besparingen die rechts Vlaanderen wil doorvoeren", zei Demotte.

Rudy Demotte erkende in het parlement van de Franse gemeenschap "zeer geraakt" en "ongerust" te zijn over de aankondiging van besparingen op de federale culturele instellingen, het enige "uitstalraam in de hoofdstad" van de twee gemeenschappen in het land. Reynders zei in een aantal kranten dat iedereen welkom is om de culturele instellingen te steunen. Hij had het daarbij over zowel de gemeenschappen als over Europa. (Belga/WB)

De Franse gemeenschap weigert resoluut de uitgestoken hand van MR-vicepremier Didier Reynders aan de gemeenschappen om de federale culturele instellingen uit de financiële nood te helpen. De gemeenschap is niet door Reynders gecontacteerd en is ook niet van plan om op de vraag in te gaan, maakte minister-president Rudy Demotte (PS) duidelijk in antwoord op vragen van de parlementsleden Isabelle Emmery (PS) en Caroline Persoons (FDF). "We willen niet de brandweer spelen in de besparingen die rechts Vlaanderen wil doorvoeren", zei Demotte. Rudy Demotte erkende in het parlement van de Franse gemeenschap "zeer geraakt" en "ongerust" te zijn over de aankondiging van besparingen op de federale culturele instellingen, het enige "uitstalraam in de hoofdstad" van de twee gemeenschappen in het land. Reynders zei in een aantal kranten dat iedereen welkom is om de culturele instellingen te steunen. Hij had het daarbij over zowel de gemeenschappen als over Europa. (Belga/WB)