Delphine Boël krijgt deksel op de neus: 'Ouder-kindrelatie kan niet worden gereduceerd tot biologie'

28/03/17 om 19:47 - Bijgewerkt om 19:59

Bron: Belga

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van Delphine Boël tegen vader Jacques Boël bestempeld als "niet gegrond". Aangezien Jacques dus haar vader blijft, is de vaderschapsvraag gericht aan Albert II "onontvankelijk".

Delphine Boël krijgt deksel op de neus: 'Ouder-kindrelatie kan niet worden gereduceerd tot biologie'

© Belga

Dat meldt Le Soir. Dit betekent dat wettelijk Jacques Boël de vader van Delphine Boël blijft en Albert II dus niet haar vader is in het oog van de rechtbank van eerste aanleg.

Opvallend is de argumentatie van deze rechtbank: "De ouder-kindrelatie kan niet worden gereduceerd tot biologische gegevens." Andere elementen zijn essentieel volgens de rechtbank, zoals de integratie in een familiale structuur.

Boël werd geboren in Ukkel in 1968 te Ukkel. Ze is kunstenares en beweert al geruime tijd een buitenechtelijke dochter te zijn van voormalig koning Albert II. Albert heeft het vaderschap erkend noch ontkend.

Het vermeende vaderschap van Albert werd openbaar in oktober 1999, in een biografie over koningin Paola, geschreven door journalist Mario Danneels. Volgens Delphine heeft haar moeder van 1966 tot ongeveer 1982 een verhouding gehad met toen nog prins Albert.

Onze partners