'N-VA wil niet weten van België. N-VA, dat is gedaan', zo heeft hij donderdag verklaard op radiozender Bel-RTL.

Deleuze sluit ook uit dat De Wever aangeduid zou worden als formateur. 'Daar geloof ik absoluut niet in. Tot dusver heeft hij enkel aangetoond dat hij geen akkoord wil in België', aldus de voormalige staatssecretaris.

Deleuze: 'Sleutel bij CD&V'
Volgens Deleuze ligt de sleutel bij CD&V. 'Maar wat is haar prioriteit? Alles blokkeren of het land laten functioneren?', vraagt hij zich af.

Deleuze betreurt dat de Vlaamse christendemocraten gestuurd zouden worden door 'zij die de belangen van Vlaanderen laten voorgaan op die van het land'.

Regering meer bevoegdheden geven

Ingeval van een mislukking moet de huidige ontslagnemende regering van premier Yves Leterme meer bevoegdheden krijgen, meent Deleuze. (Belga/SD)

'N-VA wil niet weten van België. N-VA, dat is gedaan', zo heeft hij donderdag verklaard op radiozender Bel-RTL. Deleuze sluit ook uit dat De Wever aangeduid zou worden als formateur. 'Daar geloof ik absoluut niet in. Tot dusver heeft hij enkel aangetoond dat hij geen akkoord wil in België', aldus de voormalige staatssecretaris. Deleuze: 'Sleutel bij CD&V' Volgens Deleuze ligt de sleutel bij CD&V. 'Maar wat is haar prioriteit? Alles blokkeren of het land laten functioneren?', vraagt hij zich af. Deleuze betreurt dat de Vlaamse christendemocraten gestuurd zouden worden door 'zij die de belangen van Vlaanderen laten voorgaan op die van het land'. Regering meer bevoegdheden geven Ingeval van een mislukking moet de huidige ontslagnemende regering van premier Yves Leterme meer bevoegdheden krijgen, meent Deleuze. (Belga/SD)