De deadline voor koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene om een oplossing te vinden voor Brussel-Halle-Vilvoorde nadert. Volgende week zou hij met de partijvoorzitters rond de tafel wilen gaan zitten. De SP.A doet niet mee.

Dehaene wil tegen het einde van de paasvakantie een oplossing voor de kieskring B-H-V.

Voor zover bekend had hij tot nu toe alleen bilateraal overleg. Vanaf volgende week wil hij met de partijvoorzitters rond de tafel gaan zitten voor ultiem overleg.

Naast de meerderheidspartijen CD&V, Open VLD, PS, MR en CDH wordt daar ook de oppositie bij betrokken.

Groen! en Ecolo zouden mee aan tafel schuiven, maar de Vlaamse socialisten niet.

SP.A-voorzitster Caroline Gennez liet donderdag in de Corelio-kranten weten dat ze niet mee aan tafel zit en eerst op concrete voorstellen wacht.

Als Dehaene die doet en de steun krijgt van de meerderheid, zal de SP.A zich constructief opstellen, aldus Gennez.

Intussen is het afwachten hoeveel personen per partij mee zullen onderhandelen. Als verschillende personen worden uitgenodigd, zou FDF-voorzitter Olivier Maingain namens de MR eventueel mee aan tafel zitten.

De deadline voor koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene om een oplossing te vinden voor Brussel-Halle-Vilvoorde nadert. Volgende week zou hij met de partijvoorzitters rond de tafel wilen gaan zitten. De SP.A doet niet mee.Dehaene wil tegen het einde van de paasvakantie een oplossing voor de kieskring B-H-V. Voor zover bekend had hij tot nu toe alleen bilateraal overleg. Vanaf volgende week wil hij met de partijvoorzitters rond de tafel gaan zitten voor ultiem overleg. Naast de meerderheidspartijen CD&V, Open VLD, PS, MR en CDH wordt daar ook de oppositie bij betrokken. Groen! en Ecolo zouden mee aan tafel schuiven, maar de Vlaamse socialisten niet. SP.A-voorzitster Caroline Gennez liet donderdag in de Corelio-kranten weten dat ze niet mee aan tafel zit en eerst op concrete voorstellen wacht.Als Dehaene die doet en de steun krijgt van de meerderheid, zal de SP.A zich constructief opstellen, aldus Gennez.Intussen is het afwachten hoeveel personen per partij mee zullen onderhandelen. Als verschillende personen worden uitgenodigd, zou FDF-voorzitter Olivier Maingain namens de MR eventueel mee aan tafel zitten.