De N-VA, CD&V, SP.A, PS en MR hebben in de Kamercommissie Vervolgingen beslist de parlementaire onschendbaarheid van Jean-Marie Dedecker (LDD) op te heffen. Dat schrijft De Tijd.

De zaak is een uitloper van het onderzoek dat Dedecker had laten verrichten naar de eventuele betrokkenheid van toenmailig minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) bij de verkoop van het gerechtsgebouw van Veurne. Dedecker had eind 2008 een privédetective ingeschakeld om de rol van De Gucht daarin na te gaan.

Dedecker zou daarenboven gesjoemeld hebben met het contract van de privédetective. De onderzoeksrechter stelde hem daarop in verdenking van mededaderschap en medeplichtigheid aan valsheid in geschrifte. Dedecker en de privédetective zijn doorverwezen naar de strafrechter.

De plenaire Kamer moet zich nog over de aanbeveling van de commissie uitspreken.De N-VA, CD&V, SP.A, PS en MR hebben in de Kamercommissie Vervolgingen beslist de parlementaire onschendbaarheid van Jean-Marie Dedecker (LDD) op te heffen. Dat schrijft De Tijd. De zaak is een uitloper van het onderzoek dat Dedecker had laten verrichten naar de eventuele betrokkenheid van toenmailig minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) bij de verkoop van het gerechtsgebouw van Veurne. Dedecker had eind 2008 een privédetective ingeschakeld om de rol van De Gucht daarin na te gaan. Dedecker zou daarenboven gesjoemeld hebben met het contract van de privédetective. De onderzoeksrechter stelde hem daarop in verdenking van mededaderschap en medeplichtigheid aan valsheid in geschrifte. Dedecker en de privédetective zijn doorverwezen naar de strafrechter. De plenaire Kamer moet zich nog over de aanbeveling van de commissie uitspreken.