Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

Het DAS is het meest geavanceerde cameranetwerk ter wereld. Elke verdachte activiteit, zoals achtergelaten koffers of pakketjes, wordt door de slimme camera's automatisch geregistreerd en doorgegeven aan de politie.

"In New York hangt het vol met camera's", zegt De Wever, die in New York verblijft voor een top van burgemeesters. "De camera's in New York staan technisch verder dan die van ons. Ik wil nu bekijken of we die ook in Antwerpen kunnen inzetten."

Mogelijk kan Antwerpen volgens hem de door de Amerikanen gebruikte software al in 2016 inzetten.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Het DAS is het meest geavanceerde cameranetwerk ter wereld. Elke verdachte activiteit, zoals achtergelaten koffers of pakketjes, wordt door de slimme camera's automatisch geregistreerd en doorgegeven aan de politie. "In New York hangt het vol met camera's", zegt De Wever, die in New York verblijft voor een top van burgemeesters. "De camera's in New York staan technisch verder dan die van ons. Ik wil nu bekijken of we die ook in Antwerpen kunnen inzetten." Mogelijk kan Antwerpen volgens hem de door de Amerikanen gebruikte software al in 2016 inzetten. (Belga/RR)