Bart De Wever krijgt het de laatste weken hard te verduren. FDF-voorzitter Olivier Maingain doet er alles aan om De Wever zwart te maken en de vorming van een regering te bemoeilijken. Vorig weekend al zei de FDF niet in regering met de N-VA te willen stappen, later verweet het de N-VA een nationaal-populistische partij te zijn. Deze week volgden de vergelijkingen met Haider en het verwijt aan het adres van De Wever een jodenhater en negationist te zijn.

Struisvogelpolitiek Charles Michel

Dat laatste verwijt was er voor De Wever gisteren over. Hij vroeg Charles Michel en de MR gisteren al om zich te distantiëren van de uitspraken van Maingain. Vandaag herhaalde hij die vraag. Michel piept echter niet en houdt het op "geen commentaar". Die struisvogelpolitiek zint De Wever niet. Hij verklaarde al dat een akkoord met de Franstalige liberalen nu wel erg moeilijk zal worden.

Gantman snelt ter hulpTerwijl de meeste Vlaamse politici zich afzijdig houden van de ruzie tussen De Wever en Maingain springt voormalig VLD-schepen André Gantman, zelf van Joodse afkomst, nu in de bres voor De Wever. In een opiniestuk op de website van Joods Actueel veroordeelt Gantman scherp de uitlatingen van de FDF-voorzitter.

Gantman: "Maingain ontpopt zich tot een schoolvoorbeeld van de gevaarlijke populist die geen middel schuwt om via De Wever heel Vlaanderen te treffen: het oprakelen van de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog - hoe crimineel ook - blijkt de laatste reddingsboei te zijn van een opdringerige francofonie die de Vlaamse cultuur en taal als 'quantité négligeable' blijft beschouwen." (INM)

Bart De Wever krijgt het de laatste weken hard te verduren. FDF-voorzitter Olivier Maingain doet er alles aan om De Wever zwart te maken en de vorming van een regering te bemoeilijken. Vorig weekend al zei de FDF niet in regering met de N-VA te willen stappen, later verweet het de N-VA een nationaal-populistische partij te zijn. Deze week volgden de vergelijkingen met Haider en het verwijt aan het adres van De Wever een jodenhater en negationist te zijn. Struisvogelpolitiek Charles Michel Dat laatste verwijt was er voor De Wever gisteren over. Hij vroeg Charles Michel en de MR gisteren al om zich te distantiëren van de uitspraken van Maingain. Vandaag herhaalde hij die vraag. Michel piept echter niet en houdt het op "geen commentaar". Die struisvogelpolitiek zint De Wever niet. Hij verklaarde al dat een akkoord met de Franstalige liberalen nu wel erg moeilijk zal worden. Gantman snelt ter hulpTerwijl de meeste Vlaamse politici zich afzijdig houden van de ruzie tussen De Wever en Maingain springt voormalig VLD-schepen André Gantman, zelf van Joodse afkomst, nu in de bres voor De Wever. In een opiniestuk op de website van Joods Actueel veroordeelt Gantman scherp de uitlatingen van de FDF-voorzitter. Gantman: "Maingain ontpopt zich tot een schoolvoorbeeld van de gevaarlijke populist die geen middel schuwt om via De Wever heel Vlaanderen te treffen: het oprakelen van de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog - hoe crimineel ook - blijkt de laatste reddingsboei te zijn van een opdringerige francofonie die de Vlaamse cultuur en taal als 'quantité négligeable' blijft beschouwen." (INM)