N-VA-voorzitter Bart De Wever mag dan de schoonmoeder van de regering-Michel genoemd worden, over het gat van 3,2 miljard in de begroting was hij al de hele week niet te horen. VTM Nieuws kon hem strikken op een bijeenkomst. De Wever zegt dat hij de media ontloopt omdat de vraag naar dat gat in de begroting 'een heel logische vraag is'. Hij zegt een pak voorstellen te hebben om het gat dicht te rijden, maar die enkel aan de onderhandelinsgtafel te willen bespreken.

'We mogen het goede niet vergeten,' onderstreept hij nog. 'Het overheidsbeslag daalt, het belastingpeil daalt, de private jobs nemen toe', somt De Wever op. 'Enige probleem is dat de saneringen onvoldoende zijn om op koers te blijven met de begroting. Er zal goed gewerkt moeten worden om dat recht te krijgen.'

De Wever houdt zoals steeds een slag om de arm: 'Cruciale vraag is of er in deze coalitie genoeg politieke wil is om dat te doen. Wil men nog dat deze regering lukt? Als dat zo is, geraak je er echt wel door, maar de vraag is of men wil.'

De regering zit morgen samen om de begroting te proberen in evenwicht krijgen. Ze hoopt bepaalde extra uitgaven, zoals de 650 miljoen euro die de asielcrisis kost, buiten de begroting te kunnen houden. Premier Charles Michel en zijn regering moeten 3,2 miljard euro zoeken om binnen twee een begroting in evenwicht te hebben. Vandaag bekijken werkgroepen of ze dat echter ook met 2,2 miljard euro kunnen bereiken. Morgen zit de regering erover samen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever mag dan de schoonmoeder van de regering-Michel genoemd worden, over het gat van 3,2 miljard in de begroting was hij al de hele week niet te horen. VTM Nieuws kon hem strikken op een bijeenkomst. De Wever zegt dat hij de media ontloopt omdat de vraag naar dat gat in de begroting 'een heel logische vraag is'. Hij zegt een pak voorstellen te hebben om het gat dicht te rijden, maar die enkel aan de onderhandelinsgtafel te willen bespreken.'We mogen het goede niet vergeten,' onderstreept hij nog. 'Het overheidsbeslag daalt, het belastingpeil daalt, de private jobs nemen toe', somt De Wever op. 'Enige probleem is dat de saneringen onvoldoende zijn om op koers te blijven met de begroting. Er zal goed gewerkt moeten worden om dat recht te krijgen.' De Wever houdt zoals steeds een slag om de arm: 'Cruciale vraag is of er in deze coalitie genoeg politieke wil is om dat te doen. Wil men nog dat deze regering lukt? Als dat zo is, geraak je er echt wel door, maar de vraag is of men wil.'De regering zit morgen samen om de begroting te proberen in evenwicht krijgen. Ze hoopt bepaalde extra uitgaven, zoals de 650 miljoen euro die de asielcrisis kost, buiten de begroting te kunnen houden. Premier Charles Michel en zijn regering moeten 3,2 miljard euro zoeken om binnen twee een begroting in evenwicht te hebben. Vandaag bekijken werkgroepen of ze dat echter ook met 2,2 miljard euro kunnen bereiken. Morgen zit de regering erover samen.