Burgemeester Patrick Janssens lanceerde het voorbije weekend op ATV het 'idee' om geld dat de stad had gereserveerd voor een gemeenschappelijk voetbalstadion voor Antwerp en Beerschot te investeren in kinderopvang en onderwijs. Volgens Janssens gedragen de beide voetbalclubs zich dermate ongepast tegenover elkaar dat samenspelen in eenzelfde stadion niet voor morgen is. "De noden voor kinderopvang en onderwijs zijn van die aard, dat we het geld beter daaraan besteden", klonk het.

De Wever: 'Verkiezingsstunt van Janssens'
In een reactie op Janssens' uitspraken was N-VA-voorzitter en lid van de Antwerpse gemeenteraad Bart De Wever bijzonder scherp. Volgens De Wever was de afspraak dat de middelen tot oktober zouden worden gereserveerd en dat beide clubs dan mee voor hun verantwoordelijkheid zouden worden geplaatst. De N-VA meent dat de burgemeester zich met die uitspraken aan een verkiezingsstunt waagt.

Open VLD en CD&V steunen Janssens

Op het ogenblik dat Janssens zijn idee lanceerde was dit nog niet afgetoetst binnen de meerderheid, noch met de betrokken voetbalclubs. In afwachting dat het debat over het stadiondossier in de gemeenteraad wordt gevoerd, wordt wel duidelijk dat de coalitiepartners CD&V en Open VLD Janssens' idee niet ongenegen zijn. Claude Marinower (Open VLD) is formeel: "Ieder jaar hebben we dezelfde problemen, Ouders krijgen hun kinderen niet ingeschreven in de school naar keuze. Wie zijn wij dan om het voorstel af te schieten?" Schepen Marc Van Peel zou dan weer spreken over 'een verstandige maatregel'.

De N-VA blijft gekant tegen het idee en meent dat Janssens de verkiezingingsstrijd heeft ingezet door een akkoord binnen de meerderheid zo goed als op te blazen.

Janssens: 'Bart De Wever doet op rare manier aan politiek'
Burgemeester Janssens begrijpt de houding van De Wever niet zo goed en vindt de reactie van de N-VA'er "een rare manier van aan politiek doen", zei hij in De Ochtend op Radio 1. "Als ik als burgemeester geen voorstellen mag doen, maak ik me grote zorgen over de sfeer die we in de stad gaan krijgen. Ik ben bezorgd over wat in de stad aan de gang is en doe een concreet voorstel dat realistisch is, maar ook dringend. En wie het er niet mee eens is, mag argumenten gebruiken. Dat is de gewone manier van aan politiek te doen", aldus Janssens. (INM)

Burgemeester Patrick Janssens lanceerde het voorbije weekend op ATV het 'idee' om geld dat de stad had gereserveerd voor een gemeenschappelijk voetbalstadion voor Antwerp en Beerschot te investeren in kinderopvang en onderwijs. Volgens Janssens gedragen de beide voetbalclubs zich dermate ongepast tegenover elkaar dat samenspelen in eenzelfde stadion niet voor morgen is. "De noden voor kinderopvang en onderwijs zijn van die aard, dat we het geld beter daaraan besteden", klonk het.De Wever: 'Verkiezingsstunt van Janssens' In een reactie op Janssens' uitspraken was N-VA-voorzitter en lid van de Antwerpse gemeenteraad Bart De Wever bijzonder scherp. Volgens De Wever was de afspraak dat de middelen tot oktober zouden worden gereserveerd en dat beide clubs dan mee voor hun verantwoordelijkheid zouden worden geplaatst. De N-VA meent dat de burgemeester zich met die uitspraken aan een verkiezingsstunt waagt. Open VLD en CD&V steunen Janssens Op het ogenblik dat Janssens zijn idee lanceerde was dit nog niet afgetoetst binnen de meerderheid, noch met de betrokken voetbalclubs. In afwachting dat het debat over het stadiondossier in de gemeenteraad wordt gevoerd, wordt wel duidelijk dat de coalitiepartners CD&V en Open VLD Janssens' idee niet ongenegen zijn. Claude Marinower (Open VLD) is formeel: "Ieder jaar hebben we dezelfde problemen, Ouders krijgen hun kinderen niet ingeschreven in de school naar keuze. Wie zijn wij dan om het voorstel af te schieten?" Schepen Marc Van Peel zou dan weer spreken over 'een verstandige maatregel'. De N-VA blijft gekant tegen het idee en meent dat Janssens de verkiezingingsstrijd heeft ingezet door een akkoord binnen de meerderheid zo goed als op te blazen. Janssens: 'Bart De Wever doet op rare manier aan politiek' Burgemeester Janssens begrijpt de houding van De Wever niet zo goed en vindt de reactie van de N-VA'er "een rare manier van aan politiek doen", zei hij in De Ochtend op Radio 1. "Als ik als burgemeester geen voorstellen mag doen, maak ik me grote zorgen over de sfeer die we in de stad gaan krijgen. Ik ben bezorgd over wat in de stad aan de gang is en doe een concreet voorstel dat realistisch is, maar ook dringend. En wie het er niet mee eens is, mag argumenten gebruiken. Dat is de gewone manier van aan politiek te doen", aldus Janssens. (INM)