N-VA-voorzitter Bart De Wever wil niet reageren op de beschuldigingen van gewezen senator Kim Geybels. "Wie mij beschuldigt, moet mij maar voor de rechter dagen", zei hij dinsdag op Radio 1.

Geybels werd naar eigen zeggen gedwongen om haar ontslagbrief te ondertekenen. De Limburgse, die ook spoedarts is, beschuldigt De Wever ervan dat die ermee dreigde roddels over haar te lekken naar het medische tuchtcollege.

De Wever wil inhoudelijk niet reageren op de aantijgingen. "Wie mij beschuldigt, moet mij maar voor de rechter dagen. Men doet maar". Hij betreurt dat Geybels "in de modderput afdaalt" en "op het pad van de zelfvernietiging gaat".

De N-VA-voorzitter zegt te hebben begrepen dat Geybels ofwel haar Senaatszetel opeist, ofwel een schadevergoeding wil. Haar ontslag blijft volgens hem juridisch echter overeind.

"Dit lijkt me meer een wraakoefening. De zaak zal veel media-aandacht trekken. Dat zullen we moeten uitzweten", aldus De Wever.

Uit partij

Geybels ondertekende eind augustus haar ontslagbrief als senator, nadat ze in opspraak was gekomen na een drugs- en afpersingszaak in Thailand. Achteraf kwam ze op haar beslissing terug, omdat ze naar eigen zeggen onder druk gezet werd door de N-VA-partijtop.

De tucht- en verzoeningscommissie van de N-VA besloot maandagavond unaniem om de partijraad van 9 oktober te adviseren om Geybels uit de partij te zetten.

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil niet reageren op de beschuldigingen van gewezen senator Kim Geybels. "Wie mij beschuldigt, moet mij maar voor de rechter dagen", zei hij dinsdag op Radio 1. Geybels werd naar eigen zeggen gedwongen om haar ontslagbrief te ondertekenen. De Limburgse, die ook spoedarts is, beschuldigt De Wever ervan dat die ermee dreigde roddels over haar te lekken naar het medische tuchtcollege. De Wever wil inhoudelijk niet reageren op de aantijgingen. "Wie mij beschuldigt, moet mij maar voor de rechter dagen. Men doet maar". Hij betreurt dat Geybels "in de modderput afdaalt" en "op het pad van de zelfvernietiging gaat". De N-VA-voorzitter zegt te hebben begrepen dat Geybels ofwel haar Senaatszetel opeist, ofwel een schadevergoeding wil. Haar ontslag blijft volgens hem juridisch echter overeind. "Dit lijkt me meer een wraakoefening. De zaak zal veel media-aandacht trekken. Dat zullen we moeten uitzweten", aldus De Wever. Uit partij Geybels ondertekende eind augustus haar ontslagbrief als senator, nadat ze in opspraak was gekomen na een drugs- en afpersingszaak in Thailand. Achteraf kwam ze op haar beslissing terug, omdat ze naar eigen zeggen onder druk gezet werd door de N-VA-partijtop. De tucht- en verzoeningscommissie van de N-VA besloot maandagavond unaniem om de partijraad van 9 oktober te adviseren om Geybels uit de partij te zetten.