Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever is 12 november, de dag dat er een verslag op tafel moet liggen over de verschillende voorstellen voor een nieuwe financieringswet, geen deadline.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft de voorstellen van de partijen die aan de onderhandelingen deelnemen, voorgelegd aan de Nationale Bank en het federaal Planbureau. Van hen wordt tegen 8 november een eerste rapport verwacht.

Dat wordt dan voorgelegd aan een comité met zes experts, die moeten nagaan of er geen zaken over het hoofd werden gezien. De Nationale Bank en het Planbureau krijgen dan nog twee dagen
om het rapport definitief af te werken. Dat moet tegen 12 november klaar zijn.

In De Ochtend op Radio 1 zei De Wever woensdag dat die 12 november geen deadline is. Op dat moment weet men wel waar
iedereen naartoe wil en moeten er fundamentele keuzes gemaakt worden, aldus de N-VA-voorzitter. Maar hij waarschuwde dat men 'niet eeuwig bemiddelaars op pad kan sturen' als blijkt dat het na de simulaties over de financieringswet weer niet lukt.

Nieuwe ontmoeting met Di Rupo

De Wever kondigde voorts aan dat hij in de loop van woensdag een nieuwe ontmoeting heeft met PS-voorzitter Elio Di Rupo. Dat is de derde maal tijdens de lopende bemiddelingsopdracht van Vande Lanotte.

Volgens De Wever was zijn eerste ontmoeting die hij in aanwezigheid van Vande Lanotte met Di Rupo had sinds het stilvallen van de communautaire onderhandelingen 'zeer hartelijk'. Het is belangrijk dat het gesprek hersteld is, aldus de
N-VA-voorzitter.

Voor De Wever is de huidige toestand niet erger dan tijdens de regeringsonderhandelingen in 2007. 'Toen was er geen millimeter vooruitgang, terwijl er nu reeds een aantal zaken verworven zijn: Het 'non' is doorbroken''.

Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever is 12 november, de dag dat er een verslag op tafel moet liggen over de verschillende voorstellen voor een nieuwe financieringswet, geen deadline.Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft de voorstellen van de partijen die aan de onderhandelingen deelnemen, voorgelegd aan de Nationale Bank en het federaal Planbureau. Van hen wordt tegen 8 november een eerste rapport verwacht. Dat wordt dan voorgelegd aan een comité met zes experts, die moeten nagaan of er geen zaken over het hoofd werden gezien. De Nationale Bank en het Planbureau krijgen dan nog twee dagen om het rapport definitief af te werken. Dat moet tegen 12 november klaar zijn.In De Ochtend op Radio 1 zei De Wever woensdag dat die 12 november geen deadline is. Op dat moment weet men wel waar iedereen naartoe wil en moeten er fundamentele keuzes gemaakt worden, aldus de N-VA-voorzitter. Maar hij waarschuwde dat men 'niet eeuwig bemiddelaars op pad kan sturen' als blijkt dat het na de simulaties over de financieringswet weer niet lukt.Nieuwe ontmoeting met Di RupoDe Wever kondigde voorts aan dat hij in de loop van woensdag een nieuwe ontmoeting heeft met PS-voorzitter Elio Di Rupo. Dat is de derde maal tijdens de lopende bemiddelingsopdracht van Vande Lanotte.Volgens De Wever was zijn eerste ontmoeting die hij in aanwezigheid van Vande Lanotte met Di Rupo had sinds het stilvallen van de communautaire onderhandelingen 'zeer hartelijk'. Het is belangrijk dat het gesprek hersteld is, aldus de N-VA-voorzitter. Voor De Wever is de huidige toestand niet erger dan tijdens de regeringsonderhandelingen in 2007. 'Toen was er geen millimeter vooruitgang, terwijl er nu reeds een aantal zaken verworven zijn: Het 'non' is doorbroken''.