Turtelboom (Open VLD) stelt dat het gerecht "al volop aan het werk" is, maar ze vergeet volgens De Wever "dat de betrokkene intussen nieuwe strafbare feiten heeft gepleegd." Met die nieuwe feiten verwijst De Wever naar de recente rellen in Molenbeek en Belkacems "oproepen tot haat en geweld."

Dik strafdossier
Belkacem werd tot twee jaar cel veroordeeld, maar hij loopt nog steeds vrij rond, stipt De Wever aan. "Hij had bovendien tevoren al een dik strafdossier, in binnen- en buitenland. Dan vragen wij (de N-VA) ons af waarom zo'n zware misdadiger niet in verzekerde bewaring gehouden kan worden, in afwachting van de gerechtelijke afwikkeling."

Omdat hij door Belkacem met de dood bedreigd is, ziet De Wever zich als persoonlijk betrokken partij in het dossier. Hij heeft dan ook niet de indruk dat justitie "hier afdoende functioneert."

Nationaliteit afpakken
De N-VA-voorzitter schaart zich achter het wetsvoorstel van zijn partijgenoot Theo Francken, die wil dat wie voor dergelijke ernstige feiten veroordeeld wordt, zijn of haar Belgische nationaliteit verliest.

"In afwachting van de bespreking en goedkeuring van dit wetsvoorstel", zegt De Wever, "vragen wij dat de minister bij zware criminelen van buitenlandse origine die een bedreiging voor onze samenleving vormen, systematisch de procedure laat opstarten voor het afnemen van de nationaliteit." (Belga/TV)

Turtelboom (Open VLD) stelt dat het gerecht "al volop aan het werk" is, maar ze vergeet volgens De Wever "dat de betrokkene intussen nieuwe strafbare feiten heeft gepleegd." Met die nieuwe feiten verwijst De Wever naar de recente rellen in Molenbeek en Belkacems "oproepen tot haat en geweld."Dik strafdossier Belkacem werd tot twee jaar cel veroordeeld, maar hij loopt nog steeds vrij rond, stipt De Wever aan. "Hij had bovendien tevoren al een dik strafdossier, in binnen- en buitenland. Dan vragen wij (de N-VA) ons af waarom zo'n zware misdadiger niet in verzekerde bewaring gehouden kan worden, in afwachting van de gerechtelijke afwikkeling." Omdat hij door Belkacem met de dood bedreigd is, ziet De Wever zich als persoonlijk betrokken partij in het dossier. Hij heeft dan ook niet de indruk dat justitie "hier afdoende functioneert."Nationaliteit afpakken De N-VA-voorzitter schaart zich achter het wetsvoorstel van zijn partijgenoot Theo Francken, die wil dat wie voor dergelijke ernstige feiten veroordeeld wordt, zijn of haar Belgische nationaliteit verliest. "In afwachting van de bespreking en goedkeuring van dit wetsvoorstel", zegt De Wever, "vragen wij dat de minister bij zware criminelen van buitenlandse origine die een bedreiging voor onze samenleving vormen, systematisch de procedure laat opstarten voor het afnemen van de nationaliteit." (Belga/TV)