Als de Vlaamse liberale politicus na de Europese verkiezingen van 2014 niet opnieuw eurocommissaris wordt, dan stapt hij op zijn zestigste uit de nationale en internationale politiek. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Op de vraag wat hij zal doen als hij niet opnieuw eurocommissaris wordt, antwoordt Karel De Gucht: "Er zijn mensen die mij gezegd hebben: 'Allez, doe dan nog één termijn in het Europees parlement.' Of: 'Ga dan toch gewoon terug naar de Kamer.' Dat ga ik dus niet doen."

"Ik ga niet meer terug naar de nationale politiek. Waarom zou ik? Er is een nieuwe generatie aan zet. Ik wil niemand voor de voeten lopen. En ik vind dat je een hoofdstuk in je leven moet kunnen afsluiten. Dat je moet kunnen zeggen: that's it, het was mooi, maar nu is het afgelopen. Nationaal en internationaal stop ik dan met politiek. Lokaal, in Berlare, dat is iets anders." (Belga/TE)

Als de Vlaamse liberale politicus na de Europese verkiezingen van 2014 niet opnieuw eurocommissaris wordt, dan stapt hij op zijn zestigste uit de nationale en internationale politiek. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.Op de vraag wat hij zal doen als hij niet opnieuw eurocommissaris wordt, antwoordt Karel De Gucht: "Er zijn mensen die mij gezegd hebben: 'Allez, doe dan nog één termijn in het Europees parlement.' Of: 'Ga dan toch gewoon terug naar de Kamer.' Dat ga ik dus niet doen.""Ik ga niet meer terug naar de nationale politiek. Waarom zou ik? Er is een nieuwe generatie aan zet. Ik wil niemand voor de voeten lopen. En ik vind dat je een hoofdstuk in je leven moet kunnen afsluiten. Dat je moet kunnen zeggen: that's it, het was mooi, maar nu is het afgelopen. Nationaal en internationaal stop ik dan met politiek. Lokaal, in Berlare, dat is iets anders." (Belga/TE)