"Hij betwist de grondwettelijkheid van een wet die zijn eigen partij heeft gestemd", aldus Van der Maelen.

Door dit te doen, brengt De Gucht zichzelf in "heel verdacht gezelschap", meent de Vlaamse socialist. De opheffing van het bankgeheim wordt immers ook betwist door Antwerpse diamantairs die met zwart geld in Zwitserland zijn betrapt, luidt het.

Europa

De Gucht gaat volgens Van der Maelen ook regelrecht in tegen een richtlijn die vorig jaar door Europa is gestemd.

De SP.A'er vreest ook dat, indien de versoepeling van het bankgeheim ongrondwettelijk wordt verklaard, de strijd tegen de fiscale fraude in 2012 niet veel in het laatje zal brengen. "Als je de cijfers ziet die in de begroting zijn ingeschreven, dan hebben we de versoepeling van het bankgeheim nodig", besluit Van der Maelen. (Belga/TE)

"Hij betwist de grondwettelijkheid van een wet die zijn eigen partij heeft gestemd", aldus Van der Maelen. Door dit te doen, brengt De Gucht zichzelf in "heel verdacht gezelschap", meent de Vlaamse socialist. De opheffing van het bankgeheim wordt immers ook betwist door Antwerpse diamantairs die met zwart geld in Zwitserland zijn betrapt, luidt het. Europa De Gucht gaat volgens Van der Maelen ook regelrecht in tegen een richtlijn die vorig jaar door Europa is gestemd. De SP.A'er vreest ook dat, indien de versoepeling van het bankgeheim ongrondwettelijk wordt verklaard, de strijd tegen de fiscale fraude in 2012 niet veel in het laatje zal brengen. "Als je de cijfers ziet die in de begroting zijn ingeschreven, dan hebben we de versoepeling van het bankgeheim nodig", besluit Van der Maelen. (Belga/TE)