Premier Alexander De Croo kreeg donderdag in de plenaire Kamer vragen over de coronacrisis van Sophie Rohonyi (DéFI), Guillaume Defossé (Ecolo/Groen), Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) en Patrick Prévot (PS).

De coronasituatie, met buitenlandse mutanten die zich aan een razend tempo lijken te verspreiden doorheen Europa is 'zeer delicaat', gaf de premier aan. 'Voorzichtigheid moet onze leidraad zijn', klonk het.

Zo hoedt De Croo zich nog altijd om kappers en andere contactberoepen groen licht te geven. 'De enige manier is de absolute eerlijkheid: de niet-medische contactberoepen zijn de eerste prioriteit, maar zij kunnen ten vroegste op 13 februari heropenen als de cijfers verbeteren', herhaalde hij wat vorige week vrijdag is afgesproken in het Overlegcomité.

Tegelijkertijd moet er ook rust zijn in de communicatie, vindt de premier. 'Laten we ons allemaal beperken tot de zaken waar we feiten voor hebben. De situatie in ons land is niet zo moeilijk als in veel andere ons omringende landen, en voorzichtigheid en rust zullen ons helpen om die voordelige situatie te kunnen behouden.'

Premier Alexander De Croo kreeg donderdag in de plenaire Kamer vragen over de coronacrisis van Sophie Rohonyi (DéFI), Guillaume Defossé (Ecolo/Groen), Reccino Van Lommel (Vlaams Belang) en Patrick Prévot (PS). De coronasituatie, met buitenlandse mutanten die zich aan een razend tempo lijken te verspreiden doorheen Europa is 'zeer delicaat', gaf de premier aan. 'Voorzichtigheid moet onze leidraad zijn', klonk het. Zo hoedt De Croo zich nog altijd om kappers en andere contactberoepen groen licht te geven. 'De enige manier is de absolute eerlijkheid: de niet-medische contactberoepen zijn de eerste prioriteit, maar zij kunnen ten vroegste op 13 februari heropenen als de cijfers verbeteren', herhaalde hij wat vorige week vrijdag is afgesproken in het Overlegcomité. Tegelijkertijd moet er ook rust zijn in de communicatie, vindt de premier. 'Laten we ons allemaal beperken tot de zaken waar we feiten voor hebben. De situatie in ons land is niet zo moeilijk als in veel andere ons omringende landen, en voorzichtigheid en rust zullen ons helpen om die voordelige situatie te kunnen behouden.'