Open Vld-voorzitter Alexander De Croo hecht niet veel belang aan het uitlekken van mails van binnen zijn partij over het shoppingcomplex Uplace. "Ik zie niet in wat de grote nieuwswaarde hiervan is", zei hij in De Ochtend op de VRT-radio.

Volgens De Croo tonen de mails de standpuntbepaling binnen de partij aan. "Ik hoop dat elke partij dit kent".

De Standaard pakt uit met mailverkeer onder Open Vld'ers over Uplace. Daaruit blijkt dat er over dat project verdeeldheid bestaat binnen de partij. Zo heeft burgemeester van Mechelen Bart Somers forse kritiek op een nota van Johan Hanssens, de kabinetschef van De Croo, die de lof zong van Uplace.

'Uplace moet kunnen'

"Het is logisch dat de burgemeester van Mechelen, dat niet ver van Uplace ligt, zenuwachtig reageert", zegt voorzitter De Croo. Na interne discussie heeft de partij een standpunt bepaald: Uplace moet kunnen, mits de steden met handelskernen voldoende financiële steun en hulp inzake mobiliteit krijgen. De Vlaamse regering biedt die steun alvast niet, meent De Croo.

'Vlaamse regering laat de steden vallen'

"Wij zijn niet tegen concurrentie, de mogelijkheid (van Uplace) moet bestaan, maar de Vlaamse regering laat de steden vallen".

Open Vld-kopstuk Guy Vanhengel uitte onlangs nog kritiek op het leiderschap van De Croo, met de bemerking dat er na 14 oktober nieuwe voorzittersverkiezingen zijn. "Belangrijk is hier het woordje 'na'", reageert De Croo. (Belga/EE)

Open Vld-voorzitter Alexander De Croo hecht niet veel belang aan het uitlekken van mails van binnen zijn partij over het shoppingcomplex Uplace. "Ik zie niet in wat de grote nieuwswaarde hiervan is", zei hij in De Ochtend op de VRT-radio. Volgens De Croo tonen de mails de standpuntbepaling binnen de partij aan. "Ik hoop dat elke partij dit kent". De Standaard pakt uit met mailverkeer onder Open Vld'ers over Uplace. Daaruit blijkt dat er over dat project verdeeldheid bestaat binnen de partij. Zo heeft burgemeester van Mechelen Bart Somers forse kritiek op een nota van Johan Hanssens, de kabinetschef van De Croo, die de lof zong van Uplace. 'Uplace moet kunnen' "Het is logisch dat de burgemeester van Mechelen, dat niet ver van Uplace ligt, zenuwachtig reageert", zegt voorzitter De Croo. Na interne discussie heeft de partij een standpunt bepaald: Uplace moet kunnen, mits de steden met handelskernen voldoende financiële steun en hulp inzake mobiliteit krijgen. De Vlaamse regering biedt die steun alvast niet, meent De Croo. 'Vlaamse regering laat de steden vallen' "Wij zijn niet tegen concurrentie, de mogelijkheid (van Uplace) moet bestaan, maar de Vlaamse regering laat de steden vallen". Open Vld-kopstuk Guy Vanhengel uitte onlangs nog kritiek op het leiderschap van De Croo, met de bemerking dat er na 14 oktober nieuwe voorzittersverkiezingen zijn. "Belangrijk is hier het woordje 'na'", reageert De Croo. (Belga/EE)