"Veel ambtenaren hebben jammer genoeg niet de kansen benut die door de Copernicushervorming mogelijk waren. Het klopt dat er tergend veel regeltjes zijn, die verstikkend werken, maar voordien waren er nog veel meer regels."

Sommige leidinggevenden zijn daardoor bij de pakken blijven zitten, volgens Van Massenhove. "Wij hebben dat bij de FOD Sociale Zekerheid niet gedaan."

Om een aantal zaken door te drukken in zijn organisatie, zoals het thuiswerken en de prikklok afschaffen, heeft Van Massenhove regelmatig op de rand van de illegaliteit moeten werken, geeft hij zelf toe.

Hoe dan ook zijn er veel voordelen geweest aan de Copernicushervorming, meent hij. "Je moet door een assessment om een job te krijgen zoals ik. Er zijn pakken mensen die niet slagen, maar daar hoor je nooit iets over. Soms hoor je verontwaardiging over een kabinetschef die slaagt. Ik hoop niet dat Belgen ervan uit gaan dat dit oenen zijn. Doorgaans zijn dat slimme mannen en vrouwen."

Van Massenhove geeft toe dat er nog steeds politieke druk is om mensen op een bepaalde plaats te zetten, maar die moeten wel eerst slagen voor een assessment. "Ik denk dat veel ministers ontgoocheld zijn dat ze hun favorieten niet meer politiek kunnen benoemen. "

Het volledige interview kunt u dit weekend bekijken op Kanaal Z.

"Veel ambtenaren hebben jammer genoeg niet de kansen benut die door de Copernicushervorming mogelijk waren. Het klopt dat er tergend veel regeltjes zijn, die verstikkend werken, maar voordien waren er nog veel meer regels." Sommige leidinggevenden zijn daardoor bij de pakken blijven zitten, volgens Van Massenhove. "Wij hebben dat bij de FOD Sociale Zekerheid niet gedaan." Om een aantal zaken door te drukken in zijn organisatie, zoals het thuiswerken en de prikklok afschaffen, heeft Van Massenhove regelmatig op de rand van de illegaliteit moeten werken, geeft hij zelf toe. Hoe dan ook zijn er veel voordelen geweest aan de Copernicushervorming, meent hij. "Je moet door een assessment om een job te krijgen zoals ik. Er zijn pakken mensen die niet slagen, maar daar hoor je nooit iets over. Soms hoor je verontwaardiging over een kabinetschef die slaagt. Ik hoop niet dat Belgen ervan uit gaan dat dit oenen zijn. Doorgaans zijn dat slimme mannen en vrouwen."Van Massenhove geeft toe dat er nog steeds politieke druk is om mensen op een bepaalde plaats te zetten, maar die moeten wel eerst slagen voor een assessment. "Ik denk dat veel ministers ontgoocheld zijn dat ze hun favorieten niet meer politiek kunnen benoemen. "