Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) moet op zoek naar 101,6 miljoen euro om het begrotingspad voor gezondheidszorg voor 2016 te respecteren. Zo blijkt uit een nota van het Riziv dat Le Soir heeft kunnen inkijken.

Vooral het budget voor geneesmiddelen groeit te snel. "Die ontsporing is vooral terugbetaling voor de behandeling van hepatitis C in het stadium 3 en 4, die onderschat werd. De minister gaat maandag voorstellen om een task force met vertegenwoordigers van geneesheren en ziekenfondsen op te richten om pistes te zoeken die 100 miljoen kunnen opbrengen zonder de patiënt te raken", zegt de woordvoerster van Maggie De Block, Els Cleemput.

Die operatie moet de minister niet verontrusten, aangezien ze reeds voor 3,2 miljard euro uitgavenbeperkingen heeft gepland in de gezondheidszorgen tussen 2015 en 2018, klinkt het op het kabinet.

'Misschien kent De Wever een schuif met geld waar ik geen weet van heb'

Dit weekend benadrukte De Block nog dat ze de patiënt zo veel mogelijk wil ontzien ij de besparingen. Ze reageerde daarmee op N-VA-voorzitter Bart De Weverdie beweerde dat er nog te besparen valt op haar departement. 'Misschien kent De Wever een schuif met geld waar ik geen weet van heb.'

(Belga/SD)

Vooral het budget voor geneesmiddelen groeit te snel. "Die ontsporing is vooral terugbetaling voor de behandeling van hepatitis C in het stadium 3 en 4, die onderschat werd. De minister gaat maandag voorstellen om een task force met vertegenwoordigers van geneesheren en ziekenfondsen op te richten om pistes te zoeken die 100 miljoen kunnen opbrengen zonder de patiënt te raken", zegt de woordvoerster van Maggie De Block, Els Cleemput. Die operatie moet de minister niet verontrusten, aangezien ze reeds voor 3,2 miljard euro uitgavenbeperkingen heeft gepland in de gezondheidszorgen tussen 2015 en 2018, klinkt het op het kabinet. Dit weekend benadrukte De Block nog dat ze de patiënt zo veel mogelijk wil ontzien ij de besparingen. Ze reageerde daarmee op N-VA-voorzitter Bart De Weverdie beweerde dat er nog te besparen valt op haar departement. 'Misschien kent De Wever een schuif met geld waar ik geen weet van heb.'(Belga/SD)