De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding laat dat weten bij monde van haar woordvoerster Els Cleemput.

Gesloten deur

Het Brussels Platform Armoede (BPA) meldde maandagavond dat het twee maanden na de opstart van de winteropvang mis loopt in Brussel. De laatste week staan volgens het platform nacht na nacht 150 tot 250 daklozen voor een gesloten deur. Alle opvangplaatsen bij de Samusocial, de dienst die instaat voor de Brusselse acute nachtopvang, zijn reeds geruime tijd volzet.

Het Brussels Gewest zorgt volgens Cleemput voor de eerstelijnsopvang. Brussel en de federale staatssecretaris, die zorgt voor de tweelijnsopvang, stelden bij het begin van de winteropvang elk 300 plaatsen vrij voor daklozen. "Die zaten snel vol. En daarom hebben wij vorige week 50 extra plaatsen vrijgemaakt", zegt Cleemput. "Daardoor heeft de tweedelijnsopvang meer plaatsen dan de eerste."

450 plaatsen

Maggie De Block en Samusocial stuurden vorige vrijdag een brief naar de Brusselse ministers Evelyne Huytebroeck en Brigitte Grouwels met de vraag op de opvang in Brussel op te trekken naar 450 plaatsen, zoals vorig jaar. (Belga/TV)

De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding laat dat weten bij monde van haar woordvoerster Els Cleemput.Het Brussels Platform Armoede (BPA) meldde maandagavond dat het twee maanden na de opstart van de winteropvang mis loopt in Brussel. De laatste week staan volgens het platform nacht na nacht 150 tot 250 daklozen voor een gesloten deur. Alle opvangplaatsen bij de Samusocial, de dienst die instaat voor de Brusselse acute nachtopvang, zijn reeds geruime tijd volzet.Het Brussels Gewest zorgt volgens Cleemput voor de eerstelijnsopvang. Brussel en de federale staatssecretaris, die zorgt voor de tweelijnsopvang, stelden bij het begin van de winteropvang elk 300 plaatsen vrij voor daklozen. "Die zaten snel vol. En daarom hebben wij vorige week 50 extra plaatsen vrijgemaakt", zegt Cleemput. "Daardoor heeft de tweedelijnsopvang meer plaatsen dan de eerste." Maggie De Block en Samusocial stuurden vorige vrijdag een brief naar de Brusselse ministers Evelyne Huytebroeck en Brigitte Grouwels met de vraag op de opvang in Brussel op te trekken naar 450 plaatsen, zoals vorig jaar. (Belga/TV)