Daniël Termont deelde de video via Twitter en Facebook.

"Hoeveel onrechtvaardigheid, hoeveel valse aantijgingen, hoeveel valse beschuldigingen kan een mens incasseren?" opent de burgemeester. Hij zegt zich te voelen als iemand die van een grote misdaad beschuldigd wordt, terwijl hij onschuldig is. "In al die valse aantijgingen heeft men geen enkel feit kunnen aantonen. Men zal dat trouwens ook niet kunnen aantonen, want er is geen enkel feit."

Termont erkent dat hij de omstreden Optima-topman Jeroen Piqueur kent en indertijd op diens trouwfeest was, maar dat hij pas ter plaatse gevraagd werd om een woordje te plaatsen. "Ik wil in alle duidelijkheid zeggen dat ik niets, maar dan ook niets te maken heb met de Optima Group of de Optima Bank. Ik heb daar geen aandelen, heb daar geen beleggingen, ik heb daar geen obligaties, ben daar geen adviseur, zit daar niet in de raad van bestuur ... Ik heb zelfs geen doodgewone zichtrekening bij die bank."

'Nooit of te nimmer'

Hij benadrukt voorts dat ook de stad geen rekening heeft bij Optima Bank en dat de enige samenwerking een PPS-constructie was voor de bouw van het voetbalstadion in 2004. Maar die samenwerking werd stopgezet omdat Optima niet aan de verplichtingen kon voldoen. Termont somt verder zijn mandaten op en zegt dat de bedragen van zitpenningen of vergoedingen publiek zijn. Verder benadrukt hij in geen enkel privaat bedrijf actief te zijn. Ook heeft hij geen patrimonium, behalve zijn eigen huis, en daarvoor betaalt hij nog een lening af voor verbouwingen zeven of acht jaar geleden, klinkt het.

Ook zegt hij "nooit of te nimmer", evenmin zijn college, onregelmatige tussenkomsten gedaan te hebben voor om het even welk privaat bedrijf, "laat staan voor Optima Bank". Tot slot zegt hij zijn steun toe aan zijn partijgenoot Peter Vanvelthoven die vraagt om een onderzoekscommissie.

De videoboodschap komt er omdat Termont naar eigen zeggen "zijn verhaal niet aan de pers 'verkocht' krijgt".

Voor de SP.A is Optima een gênant dossier. Ex-partijkopstuk Luc Van den Bossche was jarenlang CEO van de bank. Van burgemeester Termont werd beweerd dat hij "goed bevriend" was met Piqueur.

Termont ontkent dat in de video. Ja, hij sprak op het trouwfeest, zegt hij, "maar wil dat daarom zeggen dat ik hem heel goed ken? Neen, we kennen mekaar, we spreken mekaar met de voornaam aan".

(Belga/RR)

Daniël Termont deelde de video via Twitter en Facebook. "Hoeveel onrechtvaardigheid, hoeveel valse aantijgingen, hoeveel valse beschuldigingen kan een mens incasseren?" opent de burgemeester. Hij zegt zich te voelen als iemand die van een grote misdaad beschuldigd wordt, terwijl hij onschuldig is. "In al die valse aantijgingen heeft men geen enkel feit kunnen aantonen. Men zal dat trouwens ook niet kunnen aantonen, want er is geen enkel feit." Termont erkent dat hij de omstreden Optima-topman Jeroen Piqueur kent en indertijd op diens trouwfeest was, maar dat hij pas ter plaatse gevraagd werd om een woordje te plaatsen. "Ik wil in alle duidelijkheid zeggen dat ik niets, maar dan ook niets te maken heb met de Optima Group of de Optima Bank. Ik heb daar geen aandelen, heb daar geen beleggingen, ik heb daar geen obligaties, ben daar geen adviseur, zit daar niet in de raad van bestuur ... Ik heb zelfs geen doodgewone zichtrekening bij die bank." Hij benadrukt voorts dat ook de stad geen rekening heeft bij Optima Bank en dat de enige samenwerking een PPS-constructie was voor de bouw van het voetbalstadion in 2004. Maar die samenwerking werd stopgezet omdat Optima niet aan de verplichtingen kon voldoen. Termont somt verder zijn mandaten op en zegt dat de bedragen van zitpenningen of vergoedingen publiek zijn. Verder benadrukt hij in geen enkel privaat bedrijf actief te zijn. Ook heeft hij geen patrimonium, behalve zijn eigen huis, en daarvoor betaalt hij nog een lening af voor verbouwingen zeven of acht jaar geleden, klinkt het. Ook zegt hij "nooit of te nimmer", evenmin zijn college, onregelmatige tussenkomsten gedaan te hebben voor om het even welk privaat bedrijf, "laat staan voor Optima Bank". Tot slot zegt hij zijn steun toe aan zijn partijgenoot Peter Vanvelthoven die vraagt om een onderzoekscommissie. De videoboodschap komt er omdat Termont naar eigen zeggen "zijn verhaal niet aan de pers 'verkocht' krijgt". Voor de SP.A is Optima een gênant dossier. Ex-partijkopstuk Luc Van den Bossche was jarenlang CEO van de bank. Van burgemeester Termont werd beweerd dat hij "goed bevriend" was met Piqueur.Termont ontkent dat in de video. Ja, hij sprak op het trouwfeest, zegt hij, "maar wil dat daarom zeggen dat ik hem heel goed ken? Neen, we kennen mekaar, we spreken mekaar met de voornaam aan". (Belga/RR)