Damien Thiéry ruilt het FDF in voor de MR. Dat maakte Thiéry samen met MR-voorzitter Charles Michel bekend op een persconferentie.

"Als je voelt dat je niet meer op dezelfde golflengte zit met de manier waarop je partij communiceert, kritiek leverend zonder dialoog, dan is het onmogelijk voort te doen", verduidelijkte Thiéry.

Plaats op Kamerlijst

De weigering van het FDF om in dialoog te treden is volgens hem immers koren op de molen van de N-VA. Zekerheid over een plaats op de Kamerlijst kreeg Thiéry naar eigen zeggen niet. Wel was hij al sinds enkele maanden zijn politieke toekomst aan het herbekijken, zo klonk het.

Thiéry ontkende voorts dat hij overstapt om zo zijn benoeming als burgemeester te vergemakkelijken.

Benoeming als burgemeester

Thiéry maakte in Vlaanderen vooral naam als een van de niet-benoemde burgemeesters uit de Vlaamse rand rond Brussel. Toenmalig minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open VLD) besloot hem niet te benoemen nadat voor de lokale verkiezingen van 2006 Franstalige oproepingsbrieven waren uitgestuurd.

Ook na de jongste gemeenteraadsverkiezingen, in 2012, kondigde Keulens opvolger Geert Bourgeois (N-VA) aan Thiéry en zijn collega's uit Kraainem en Wezembeek-Oppem niet te benoemen. (Belga/AVE)

Damien Thiéry ruilt het FDF in voor de MR. Dat maakte Thiéry samen met MR-voorzitter Charles Michel bekend op een persconferentie. "Als je voelt dat je niet meer op dezelfde golflengte zit met de manier waarop je partij communiceert, kritiek leverend zonder dialoog, dan is het onmogelijk voort te doen", verduidelijkte Thiéry. De weigering van het FDF om in dialoog te treden is volgens hem immers koren op de molen van de N-VA. Zekerheid over een plaats op de Kamerlijst kreeg Thiéry naar eigen zeggen niet. Wel was hij al sinds enkele maanden zijn politieke toekomst aan het herbekijken, zo klonk het. Thiéry ontkende voorts dat hij overstapt om zo zijn benoeming als burgemeester te vergemakkelijken. Thiéry maakte in Vlaanderen vooral naam als een van de niet-benoemde burgemeesters uit de Vlaamse rand rond Brussel. Toenmalig minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open VLD) besloot hem niet te benoemen nadat voor de lokale verkiezingen van 2006 Franstalige oproepingsbrieven waren uitgestuurd. Ook na de jongste gemeenteraadsverkiezingen, in 2012, kondigde Keulens opvolger Geert Bourgeois (N-VA) aan Thiéry en zijn collega's uit Kraainem en Wezembeek-Oppem niet te benoemen. (Belga/AVE)