Benjamin Herman, de dader van de schietpartij in Luik keerde niet altijd zoals gepland terug naar de gevangenis na zijn uitgaansvergunning en penitentiair verlof. Dat schrijven de Sudpresse-kranten woensdag. Zij stelden dat hij vanaf 12 februari 2016 beperkte detentie kreeg, maar zich op 22 februari niet aanmeldde bij de gevangenis. Hij kon volgens de kranten pas op 7 maart 2017 gevat worden. Uit betrouwbare bronnen vernam Belga echter dat hij op 5 maart 2016 terugkeerde en opgesloten werd.

Minister Geens verklaarde dinsdag dat Herman elf uitgaansvergunningen en 13 penitentiaire verloven kreeg, die goed verliepen. Belga vernam uit betrouwbare bron dat hij vanaf 12 januari 2016 beperkte detentie kreeg, waarbij hij overdag de gevangenis mocht verlaten om werk te zoeken met het oog op zijn definitieve vrijlating in 2020. Op 22 februari meldde hij zich 's avonds niet aan bij de gevangenis. Hij keert pas terug op 5 maart 2016 en werd dan terug opgesloten.

De berichtgeving van de Sudpresse-kranten, dat hij pas op 7 maart 2017 weer gevat kon worden, klopt dus niet. De Naamse onderzoeksrechter vaardigde op 5 maart 2016 een arrestatiebevel uit voor Herman, omdat hij tijdens die korte periode een diefstal met braak pleegde. Op 14 maart herriep de strafuitvoeringsrechtbank zijn beperkte detentie en twee dagen later werd hij naar de gevangenis van Namen overgebracht. Daarna duurde het 19 maanden, tot oktober 2017, vooraleer hij nieuwe kansen kreeg om penitentiair verlof of een uitgaansvergunning te krijgen.

Benjamin Herman, de dader van de schietpartij in Luik keerde niet altijd zoals gepland terug naar de gevangenis na zijn uitgaansvergunning en penitentiair verlof. Dat schrijven de Sudpresse-kranten woensdag. Zij stelden dat hij vanaf 12 februari 2016 beperkte detentie kreeg, maar zich op 22 februari niet aanmeldde bij de gevangenis. Hij kon volgens de kranten pas op 7 maart 2017 gevat worden. Uit betrouwbare bronnen vernam Belga echter dat hij op 5 maart 2016 terugkeerde en opgesloten werd. Minister Geens verklaarde dinsdag dat Herman elf uitgaansvergunningen en 13 penitentiaire verloven kreeg, die goed verliepen. Belga vernam uit betrouwbare bron dat hij vanaf 12 januari 2016 beperkte detentie kreeg, waarbij hij overdag de gevangenis mocht verlaten om werk te zoeken met het oog op zijn definitieve vrijlating in 2020. Op 22 februari meldde hij zich 's avonds niet aan bij de gevangenis. Hij keert pas terug op 5 maart 2016 en werd dan terug opgesloten. De berichtgeving van de Sudpresse-kranten, dat hij pas op 7 maart 2017 weer gevat kon worden, klopt dus niet. De Naamse onderzoeksrechter vaardigde op 5 maart 2016 een arrestatiebevel uit voor Herman, omdat hij tijdens die korte periode een diefstal met braak pleegde. Op 14 maart herriep de strafuitvoeringsrechtbank zijn beperkte detentie en twee dagen later werd hij naar de gevangenis van Namen overgebracht. Daarna duurde het 19 maanden, tot oktober 2017, vooraleer hij nieuwe kansen kreeg om penitentiair verlof of een uitgaansvergunning te krijgen.