Een podium staat zondag centraal tijdens de statische betoging van de cultuursector op de Kunstberg. Eerst zou het protest op het Muntplein plaatsvinden, maar het werd 'wegens succes verlegd' naar de Kunstberg. Volgens inschattingen van organisatoren en politie zouden er meer dan vijfduizend mensen deelnemen.

Artistieke tussenkomsten

Op het podium vinden straks speeches van mensen uit de brede cultuursector en ook optredens plaats. Onder andere acteur en theatermaker Stany Crets, artistiek directeur van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) Michael De Cock, directeur van operahuis De Munt Peter De Caluwe en directrice van Charleroi Danse Annie Bozzini spreken de menigte toe. De dansers van Anne Teresa De Keersmaeker, singer-songwriter Meskerem Mees en nog vele andere zorgen voor de artistieke tussenkomsten.

'De betoging is bedoeld om de ongelijkheid en irrationaliteit van de regels aan te kaarten. Na twee jaar stilstand is dat een heel belangrijk boodschap', legt organisatrice Katrien Vermeir uit. De cultuursector roept op tot een vredevolle bijeenkomst en vraagt iedereen een mondmasker te dragen en de nodige afstand te houden.

Een podium staat zondag centraal tijdens de statische betoging van de cultuursector op de Kunstberg. Eerst zou het protest op het Muntplein plaatsvinden, maar het werd 'wegens succes verlegd' naar de Kunstberg. Volgens inschattingen van organisatoren en politie zouden er meer dan vijfduizend mensen deelnemen.Op het podium vinden straks speeches van mensen uit de brede cultuursector en ook optredens plaats. Onder andere acteur en theatermaker Stany Crets, artistiek directeur van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) Michael De Cock, directeur van operahuis De Munt Peter De Caluwe en directrice van Charleroi Danse Annie Bozzini spreken de menigte toe. De dansers van Anne Teresa De Keersmaeker, singer-songwriter Meskerem Mees en nog vele andere zorgen voor de artistieke tussenkomsten.'De betoging is bedoeld om de ongelijkheid en irrationaliteit van de regels aan te kaarten. Na twee jaar stilstand is dat een heel belangrijk boodschap', legt organisatrice Katrien Vermeir uit. De cultuursector roept op tot een vredevolle bijeenkomst en vraagt iedereen een mondmasker te dragen en de nodige afstand te houden.