Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) is voor de afschaffing van de zogenaamde afkoopwet. Dat heeft hij gezegd in Het Nieuws op VTM.

Via de wet op de minnelijke schikking kunnen verdachten van fraudezaken een rechtszaak ontlopen. Het openbaar ministerie stelt hen dan een minnelijke schikking voor. Zo kon Bois Sauvage met een deal van zowat 9 miljoen euro een proces rond handel met voorkennis bij de verkoop van Fortis-aandelen ontlopen. Tegenstanders van de wet spreken van 'klassejustitie'.

Minister van Justitie Annemie Turtelboom verdedigde de wet onlangs nog en noemde die kritiek 'hypocriet'. Ook Crombez noemde de afkoopwet toen 'de beste slechte oplossing'.

(Belga/SD)

Via de wet op de minnelijke schikking kunnen verdachten van fraudezaken een rechtszaak ontlopen. Het openbaar ministerie stelt hen dan een minnelijke schikking voor. Zo kon Bois Sauvage met een deal van zowat 9 miljoen euro een proces rond handel met voorkennis bij de verkoop van Fortis-aandelen ontlopen. Tegenstanders van de wet spreken van 'klassejustitie'. Minister van Justitie Annemie Turtelboom verdedigde de wet onlangs nog en noemde die kritiek 'hypocriet'. Ook Crombez noemde de afkoopwet toen 'de beste slechte oplossing'.(Belga/SD)