SP.A-voorzitter John Crombez reageert ontgoocheld op de uitspraken van zijn CD&V-collega Wouter Beke over de taxshift. In interviews in De Standaard en De Ochtend benadrukte Beke dat zijn partij volledig achter de taxshift staat. 'Daarmee kondigt CD&V aan het laatste beetje weerstand tegen onrechtvaardig en rechts beleid op te geven. Dat is verrassend en te betreuren', aldus Crombez.

'Het akkoord over de taxshift is de belangrijkste hervorming sinds het Globaal Plan van wijlen Jean-Luc Dehaene begin jaren negentig. Het is de moeite waard om er voor 100 procent achter te staan', zegt Beke. Volgens Beke komen grote delen van de taxshift overeen met het 3D-plan van de CD&V: lastenverlaging, competitiviteit én koopkracht versterken en de sociale zekerheid bewaken. 'Ik daag u uit om de taxshift naast de partijprogramma's te leggen. Kijk eens hoeveel er van de anderen inzit en dan hoeveel er van ons 3D-plan inzit.'

Rechts beleid

SP.A-voorzitter John Crombez betreurt de uitspraken van Beke. Hij blijft erbij dat de taxshift onvoldoende rechtvaardig is. 'Terwijl er geen fundamentele verlaging is van de belastingen op werken worden er wel honderden miljoenen bespaard in de sociale zekerheid en dragen de superrijken, de multinationals en de grote fiscale fraudeurs minder bij dan een jaar geleden. Het gaat zo ver dat pensioenen en kindergeld niet worden verhoogd en de uitkeringen van sommige zieken met 540 euro dalen. Dat CD&V daar tevreden mee is, is onbegrijpelijk', aldus Crombez.

Volgens Crombez is de aankonidiging van CD&V ook 'bijzonder slecht nieuws voor wat we de komende drie jaren van dit rechts beleid nog mogen verwachten'. 'We hopen dat CD&V hierop terugkomt.' (Belga/AVE)

SP.A-voorzitter John Crombez reageert ontgoocheld op de uitspraken van zijn CD&V-collega Wouter Beke over de taxshift. In interviews in De Standaard en De Ochtend benadrukte Beke dat zijn partij volledig achter de taxshift staat. 'Daarmee kondigt CD&V aan het laatste beetje weerstand tegen onrechtvaardig en rechts beleid op te geven. Dat is verrassend en te betreuren', aldus Crombez.'Het akkoord over de taxshift is de belangrijkste hervorming sinds het Globaal Plan van wijlen Jean-Luc Dehaene begin jaren negentig. Het is de moeite waard om er voor 100 procent achter te staan', zegt Beke. Volgens Beke komen grote delen van de taxshift overeen met het 3D-plan van de CD&V: lastenverlaging, competitiviteit én koopkracht versterken en de sociale zekerheid bewaken. 'Ik daag u uit om de taxshift naast de partijprogramma's te leggen. Kijk eens hoeveel er van de anderen inzit en dan hoeveel er van ons 3D-plan inzit.'SP.A-voorzitter John Crombez betreurt de uitspraken van Beke. Hij blijft erbij dat de taxshift onvoldoende rechtvaardig is. 'Terwijl er geen fundamentele verlaging is van de belastingen op werken worden er wel honderden miljoenen bespaard in de sociale zekerheid en dragen de superrijken, de multinationals en de grote fiscale fraudeurs minder bij dan een jaar geleden. Het gaat zo ver dat pensioenen en kindergeld niet worden verhoogd en de uitkeringen van sommige zieken met 540 euro dalen. Dat CD&V daar tevreden mee is, is onbegrijpelijk', aldus Crombez. Volgens Crombez is de aankonidiging van CD&V ook 'bijzonder slecht nieuws voor wat we de komende drie jaren van dit rechts beleid nog mogen verwachten'. 'We hopen dat CD&V hierop terugkomt.' (Belga/AVE)