Gedetineerden zouden zelf moeten betalen voor hun verblijf in de gevangenis. Dat zei Ivo Delbrouck, de procureur des Konings van het Tongerse parket, op TV Limburg aan de vooravond van zijn pensioen.

Het hoofd van het parket van Tongeren vindt het niet kunnen dat de belastingsbetaler de criminelen in de gevangenissen moet onderhouden.

Met de opbrengst van de "celhuur" zou de overheid volgens Delbrouck extra gevangenissen kunnen bouwen. Op die manier zullen er minder veroordeelden vrij blijven rondlopen.

Verkeersboetes

Delbrouck gaf ook zijn mening over de verkeersboetes. Die bedragen liggen volgens hem veel te hoog, zeker in verhouding tot de maatschappelijke impact van de verkeersovertreding.

Gedetineerden zouden zelf moeten betalen voor hun verblijf in de gevangenis. Dat zei Ivo Delbrouck, de procureur des Konings van het Tongerse parket, op TV Limburg aan de vooravond van zijn pensioen. Het hoofd van het parket van Tongeren vindt het niet kunnen dat de belastingsbetaler de criminelen in de gevangenissen moet onderhouden. Met de opbrengst van de "celhuur" zou de overheid volgens Delbrouck extra gevangenissen kunnen bouwen. Op die manier zullen er minder veroordeelden vrij blijven rondlopen.Verkeersboetes Delbrouck gaf ook zijn mening over de verkeersboetes. Die bedragen liggen volgens hem veel te hoog, zeker in verhouding tot de maatschappelijke impact van de verkeersovertreding.