In de eerste helft van 2013 hebben de lokale en federale politiediensten 480.683 criminele feiten vastgesteld. Dat is een daling van 6,8 procent tegenover het eerste semester van 2012.

Het is meteen ook het laagste cijfer voor de eerste jaarhelft sinds 2000, toen de politiediensten begonnen met het bijhouden van criminaliteitsstatistieken. Dat blijkt uit de nieuwe criminaliteitscijfers die minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet (CDH), commissaris-generaal van de federale politie, Catherine De Bolle, en de vicevoorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie, Marc Hellinckx, hebben voorgesteld.

Grootste daling in Brussel

De daling was het grootst in Brussel, met 9,4 procent, in Vlaanderen ging het om een daling met 6,8 procent, en in Wallonië werd een daling met 5,2 procent genoteerd.

De opmerkelijkste dalingen werden geregistreerd bij autocriminaliteit, inbraken in gebouwen (bedrijven en openbare gebouwen, maar niet in woningen waar het aantal inbraken erg hoog blijft) en de diefstallen met geweld.

Ook inzake internetcriminaliteit (hacking, informaticafraude en sabotage) is er een daling van 23 procent (- 2.516 feiten). (Belga/AVE)

In de eerste helft van 2013 hebben de lokale en federale politiediensten 480.683 criminele feiten vastgesteld. Dat is een daling van 6,8 procent tegenover het eerste semester van 2012. Het is meteen ook het laagste cijfer voor de eerste jaarhelft sinds 2000, toen de politiediensten begonnen met het bijhouden van criminaliteitsstatistieken. Dat blijkt uit de nieuwe criminaliteitscijfers die minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet (CDH), commissaris-generaal van de federale politie, Catherine De Bolle, en de vicevoorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie, Marc Hellinckx, hebben voorgesteld.De daling was het grootst in Brussel, met 9,4 procent, in Vlaanderen ging het om een daling met 6,8 procent, en in Wallonië werd een daling met 5,2 procent genoteerd. De opmerkelijkste dalingen werden geregistreerd bij autocriminaliteit, inbraken in gebouwen (bedrijven en openbare gebouwen, maar niet in woningen waar het aantal inbraken erg hoog blijft) en de diefstallen met geweld. Ook inzake internetcriminaliteit (hacking, informaticafraude en sabotage) is er een daling van 23 procent (- 2.516 feiten). (Belga/AVE)