Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) wil leerlingen inschakelen om te helpen bij de bouw of renovatie van scholen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag, op basis van het plan van de minister om de fel verouderde schoolinfrastructuur in Vlaanderen aan te pakken. Crevits mikt op leerlingen van technische scholen die zo meteen praktijkervaring opdoen.

Geen concurrentie voor de bouwsector

"We onderzoeken hoe we hen kunnen inschakelen voor kleine renovaties of voor technisch onderhoud. Van schrijnwerk en elektriciteit tot schilderwerken", luidt het in de krant. De eerste fase begint komend schooljaar al. Dan zal Crevits leerlingen oproepen om ontwerpen te bedenken voor het schoolgebouw van de toekomst.

Daarnaast kunnen ze technieken en producten ontwikkelen om de schoolinfrastructuur te verbeteren. "Uiteraard altijd in overleg met het bedrijfsleven, want we willen geen concurrentie zijn voor de bouwsector", klinkt het. (Belga/TE)

Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) wil leerlingen inschakelen om te helpen bij de bouw of renovatie van scholen. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag, op basis van het plan van de minister om de fel verouderde schoolinfrastructuur in Vlaanderen aan te pakken. Crevits mikt op leerlingen van technische scholen die zo meteen praktijkervaring opdoen. "We onderzoeken hoe we hen kunnen inschakelen voor kleine renovaties of voor technisch onderhoud. Van schrijnwerk en elektriciteit tot schilderwerken", luidt het in de krant. De eerste fase begint komend schooljaar al. Dan zal Crevits leerlingen oproepen om ontwerpen te bedenken voor het schoolgebouw van de toekomst. Daarnaast kunnen ze technieken en producten ontwikkelen om de schoolinfrastructuur te verbeteren. "Uiteraard altijd in overleg met het bedrijfsleven, want we willen geen concurrentie zijn voor de bouwsector", klinkt het. (Belga/TE)