Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Nu heeft een kwart van de zittenblijvers, meer dan 5.000 leerlingen, het jaar ervoor een B­-attest gekregen.

"Maar daar dient dat attest helemaal niet voor. De klassenraad geeft het aan leerlingen die in de verkeerde richting zitten en zich moeten heroriënteren", zegt minister Crevits. "Zittenblijven werkt meestal niet. Het leidt zelden tot betere schoolresultaten op langere termijn, werkt spijbelgedrag in de hand én het kost het Vlaamse onderwijs elk jaar iets meer dan 185 miljoen euro", benadrukt de minister.

'Modernisering secundair in 2018'

In een interview in De Morgen zegt Crevits voorts dat ze al in 2018 van start zal gaan met het gemoderniseerd secundair onderwijs. In de plannen van de vorige Vlaamse regering, die het masterplan voor de hervorming goedkeurde, werd aanvankelijk gesproken over 2017. Maar onderwijsexperts gingen ervan uit dat de modernisering pas een aanvang zou nemen rond 2020.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Nu heeft een kwart van de zittenblijvers, meer dan 5.000 leerlingen, het jaar ervoor een B­-attest gekregen. "Maar daar dient dat attest helemaal niet voor. De klassenraad geeft het aan leerlingen die in de verkeerde richting zitten en zich moeten heroriënteren", zegt minister Crevits. "Zittenblijven werkt meestal niet. Het leidt zelden tot betere schoolresultaten op langere termijn, werkt spijbelgedrag in de hand én het kost het Vlaamse onderwijs elk jaar iets meer dan 185 miljoen euro", benadrukt de minister. In een interview in De Morgen zegt Crevits voorts dat ze al in 2018 van start zal gaan met het gemoderniseerd secundair onderwijs. In de plannen van de vorige Vlaamse regering, die het masterplan voor de hervorming goedkeurde, werd aanvankelijk gesproken over 2017. Maar onderwijsexperts gingen ervan uit dat de modernisering pas een aanvang zou nemen rond 2020.(Belga/RR)