'May heeft deze verkiezingen uitgeschreven omdat ze een mandaat wilde. Maar het resultaat is een verlies van steun en een verlies van vertrouwen. Ik denk dat dit voldoende reden is om te gaan en om plaats te maken voor een regering die echt representatief is', verklaarde Corbyn.

Volgens hem toont de uitslag aan dat de mensen zich afkeren van het besparingsbeleid van de regering-May. Eerder had Corbyn ook al via Twitter gereageerd op de voorlopige verkiezingsuitslagen. 'Wat de einduitslag ook zal zijn, onze positieve campagne heeft de politiek ten goede veranderd', schreef hij.

De leider van de Labour Party had in zijn eigen district een monsterscore binnengehaald. Hij haalde meer dan 40.000 stemmen. Zijn naaste belager, de conservatief Toby Clarke, kreeg net geen 6.900 kiezers achter zich.

Minderheidsregering

Labour is volgens hem dan ook klaar om het land te dienen, zo zei de voorzitter in het hoofdkwartier van de linkse oppositiepartij. 'We hebben onze visie - een sterke en hoopvolle visie - naar buiten gebracht en de respons van de bevolking hierop was ongelofelijk. Ik denk dat het vrij duidelijk is wie de verkiezingen gewonnen heeft', zei Corbyn aan de BBC.

Corbyn zou maar wat graag zelf de sleutel van Downing street 10 in handen krijgen om 'een einde te maken aan de besparingen', 'de nationale gezondheidszorg (NHS) te ondersteunen' en een 'degelijke financiering van het onderwijs' bekomen.

Het land dienen, dat kan enkel als Labour een minderheidsregering vormt, iets wat Corbyn niet uitsluit. De onderhandelingen over de brexit, die op 19 juni van start zouden moeten gaan, moeten doorgaan, zegt de Labour-voorzitter. 'Wij willen een 'jobs eerst'-brexit', geeft Corbyn te kennen. Hij is er trouwens voorstander van dat het Britse parlement er nu al voor stemt dat alle EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk kunnen blijven.

Een greep uit de reacties van prominente politici op Twitter:

'May heeft deze verkiezingen uitgeschreven omdat ze een mandaat wilde. Maar het resultaat is een verlies van steun en een verlies van vertrouwen. Ik denk dat dit voldoende reden is om te gaan en om plaats te maken voor een regering die echt representatief is', verklaarde Corbyn. Volgens hem toont de uitslag aan dat de mensen zich afkeren van het besparingsbeleid van de regering-May. Eerder had Corbyn ook al via Twitter gereageerd op de voorlopige verkiezingsuitslagen. 'Wat de einduitslag ook zal zijn, onze positieve campagne heeft de politiek ten goede veranderd', schreef hij. De leider van de Labour Party had in zijn eigen district een monsterscore binnengehaald. Hij haalde meer dan 40.000 stemmen. Zijn naaste belager, de conservatief Toby Clarke, kreeg net geen 6.900 kiezers achter zich.Labour is volgens hem dan ook klaar om het land te dienen, zo zei de voorzitter in het hoofdkwartier van de linkse oppositiepartij. 'We hebben onze visie - een sterke en hoopvolle visie - naar buiten gebracht en de respons van de bevolking hierop was ongelofelijk. Ik denk dat het vrij duidelijk is wie de verkiezingen gewonnen heeft', zei Corbyn aan de BBC. Corbyn zou maar wat graag zelf de sleutel van Downing street 10 in handen krijgen om 'een einde te maken aan de besparingen', 'de nationale gezondheidszorg (NHS) te ondersteunen' en een 'degelijke financiering van het onderwijs' bekomen. Het land dienen, dat kan enkel als Labour een minderheidsregering vormt, iets wat Corbyn niet uitsluit. De onderhandelingen over de brexit, die op 19 juni van start zouden moeten gaan, moeten doorgaan, zegt de Labour-voorzitter. 'Wij willen een 'jobs eerst'-brexit', geeft Corbyn te kennen. Hij is er trouwens voorstander van dat het Britse parlement er nu al voor stemt dat alle EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk kunnen blijven.