Dat schrijft De Tijd donderdag, op basis van het nieuwe bedrijfsplan van Astrid, de telecomoperator van alle hulp- en veiligheidsdiensten in België.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bevestigt dat onder andere op kritieke plaatsen, zoals de luchthaven van Zaventem en gevoelige bedrijven, de capaciteit van de zendmasten wordt verhoogd. Ook worden blinde vlekken weggewerkt en krijgen sleutelfiguren bij de veiligheidsdiensten gsm-kaarten om nooit nog last te hebben als de gsm-netwerken overbelast geraken.

Om in crisissituaties nooit meer overbelast te geraken, gaat Astrid het aantal ontvangers op zijn zendmasten uitbreiden, en op kritieke punten tientallen zendmasten bijplaatsen. Astrid, opgericht in 1998, krijgt opnieuw een jaarlijkse dotatie van 47 miljoen euro om te kunnen werken.

De voorbije jaren draaide de regering de geldkraan bijna volledig dicht, waardoor Astrid in zware geldnood kwam, een erfenis van de vorige minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). (Belga/JH)

Dat schrijft De Tijd donderdag, op basis van het nieuwe bedrijfsplan van Astrid, de telecomoperator van alle hulp- en veiligheidsdiensten in België.Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bevestigt dat onder andere op kritieke plaatsen, zoals de luchthaven van Zaventem en gevoelige bedrijven, de capaciteit van de zendmasten wordt verhoogd. Ook worden blinde vlekken weggewerkt en krijgen sleutelfiguren bij de veiligheidsdiensten gsm-kaarten om nooit nog last te hebben als de gsm-netwerken overbelast geraken. Om in crisissituaties nooit meer overbelast te geraken, gaat Astrid het aantal ontvangers op zijn zendmasten uitbreiden, en op kritieke punten tientallen zendmasten bijplaatsen. Astrid, opgericht in 1998, krijgt opnieuw een jaarlijkse dotatie van 47 miljoen euro om te kunnen werken. De voorbije jaren draaide de regering de geldkraan bijna volledig dicht, waardoor Astrid in zware geldnood kwam, een erfenis van de vorige minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). (Belga/JH)