Volgens het Brusselse parket schendt Colruyt het verbod op tabaksreclame, en daagt het parket daarom de warenhuisketen voor de rechtbank. Dat schrijft de krant De Tijd.

De dienst Volksgezondheid begon twee jaar geleden een onderzoek naar de prijs van tabaksproducten bij Colruyt, Makro en Aldi. Volksgezondheid had sterke aanwijzingen dat de supermarkten onder de officiële minimumprijs op de tabakszegels gingen.

Extra korting voor jeugdbewegingen Het onderzoek bevestigt dat de winkels inderdaad sterke kortingen geven op hun tabaksproducten, zeker wanneer er in grotere volumes wordt gekocht. Bij de aankoop van verschillende sigarenkistjes, liep de korting al snel op tot 9 procent.

Colruyt bleek nog een stap verder te gaan, en gaf jeugdbewegingen nog een extra korting. Zo kunnen scouts- en chirogroepen tijdens de zomermaanden met 3 procent korting al hun aankopen doen. En die korting geldt ook op tabaksproducten.

Minimumprijs in strijd met Europese wetgeving

Na een poging tot overleg, kwamen Colruyt en Volksgezondheid niet tot een akkoord. Het beursgenoteerde bedrijf bleef bij het standpunt dat er niets verkeerd gebeurde. De warenhuisketen verwijst naar de Europese reglementering die de individuele lidstaten verbiedt minimumverkoopprijzen op te leggen. Als Volksgezondheid Colruyt dus zou verplichten om de tabaksprijs omhoog te halen, is dat in strijd met de Europese wetgeving.

Het dossier belandde bij het Brusselse parket. En daar werd beslist om het bedrijf voor de rechter te slepen. Volgende week komt de zaak voor. Er hangt de retailer een boete tot 600.000 euro boven het hoofd.

Wat er met Aldi en Makro gaat gebeuren, is nog onzeker. Bij Colruyt wilde men alvast niet reageren op het nieuws. (EA)

Volgens het Brusselse parket schendt Colruyt het verbod op tabaksreclame, en daagt het parket daarom de warenhuisketen voor de rechtbank. Dat schrijft de krant De Tijd. De dienst Volksgezondheid begon twee jaar geleden een onderzoek naar de prijs van tabaksproducten bij Colruyt, Makro en Aldi. Volksgezondheid had sterke aanwijzingen dat de supermarkten onder de officiële minimumprijs op de tabakszegels gingen. Extra korting voor jeugdbewegingen Het onderzoek bevestigt dat de winkels inderdaad sterke kortingen geven op hun tabaksproducten, zeker wanneer er in grotere volumes wordt gekocht. Bij de aankoop van verschillende sigarenkistjes, liep de korting al snel op tot 9 procent. Colruyt bleek nog een stap verder te gaan, en gaf jeugdbewegingen nog een extra korting. Zo kunnen scouts- en chirogroepen tijdens de zomermaanden met 3 procent korting al hun aankopen doen. En die korting geldt ook op tabaksproducten. Minimumprijs in strijd met Europese wetgeving Na een poging tot overleg, kwamen Colruyt en Volksgezondheid niet tot een akkoord. Het beursgenoteerde bedrijf bleef bij het standpunt dat er niets verkeerd gebeurde. De warenhuisketen verwijst naar de Europese reglementering die de individuele lidstaten verbiedt minimumverkoopprijzen op te leggen. Als Volksgezondheid Colruyt dus zou verplichten om de tabaksprijs omhoog te halen, is dat in strijd met de Europese wetgeving. Het dossier belandde bij het Brusselse parket. En daar werd beslist om het bedrijf voor de rechter te slepen. Volgende week komt de zaak voor. Er hangt de retailer een boete tot 600.000 euro boven het hoofd. Wat er met Aldi en Makro gaat gebeuren, is nog onzeker. Bij Colruyt wilde men alvast niet reageren op het nieuws. (EA)