Els De Rammelaere wordt de eerst vrouwelijke burgemeester van de West-Vlaamse stad Tielt. Daarvoor smeedde ze met haar kartel N-VA/Open VLD een coalitie met dat andere kartel, sp.a/Groen. CD&V mag zich opmaken voor een oppositiekuur.

"Een trendbreuk, dus we zijn heel tevreden", aldus De Rammelaere. CD&V verloor vier zetels en van dat verlies profiteerden de twee Tieltse kartels. "We hebben elkaar vrij snel gevonden", aldus De Rammelaere, die er geen graten in ziet met vier partijen samen te werken. "Het zijn maar twee lijsten, dus iedereen kent elkaar al goed. Maar we moeten alert blijven en goed communiceren. Onze meerderheid is niet groot." (Belga/INM)

Els De Rammelaere wordt de eerst vrouwelijke burgemeester van de West-Vlaamse stad Tielt. Daarvoor smeedde ze met haar kartel N-VA/Open VLD een coalitie met dat andere kartel, sp.a/Groen. CD&V mag zich opmaken voor een oppositiekuur. "Een trendbreuk, dus we zijn heel tevreden", aldus De Rammelaere. CD&V verloor vier zetels en van dat verlies profiteerden de twee Tieltse kartels. "We hebben elkaar vrij snel gevonden", aldus De Rammelaere, die er geen graten in ziet met vier partijen samen te werken. "Het zijn maar twee lijsten, dus iedereen kent elkaar al goed. Maar we moeten alert blijven en goed communiceren. Onze meerderheid is niet groot." (Belga/INM)