In Gent zijn verkennende gesprekken gestart tussen het kartel sp.a/Groen van burgemeester Daniël Termont en Open Vld van Mattias De Clercq. Het kartel behaalde een nipte absolute meerderheid, maar die is met 26 op 51 zetels niet echt comfortabel.

"Hoewel deze meerderheid weliswaar voldoende is om alleen te besturen, oordelen de beide partijbesturen het voorzichtiger en comfortabeler te onderzoeken of deze meerderheid kan uitgebreid worden met een derde partner", verduidelijken de lokale sp.a-voorzitter Bruno Matthys en zijn groene collega Louis De Poorter.

Het kartel wil dat haar programma "het uitgangspunt" blijft, maar dat er hiervoor "een voldoende breed politiek draagvlak" gezocht wordt. Daniël Termont verklaarde dat hij niet zal communiceren over de onderhandelingen, tot er een akkoord is of tot de gesprekken afspringen.

Veli Yüksel: 'Ons programma licht dichter bij kartel dan dat van Open VLD'

Eerder verklaarde CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel zich ook al bereid om in een nieuw bestuur te stappen. Yüksel zei dat zijn programma, waaronder het sociale luik, dichter bij dat van het kartel ligt. (Belga/SD)


In Gent zijn verkennende gesprekken gestart tussen het kartel sp.a/Groen van burgemeester Daniël Termont en Open Vld van Mattias De Clercq. Het kartel behaalde een nipte absolute meerderheid, maar die is met 26 op 51 zetels niet echt comfortabel. "Hoewel deze meerderheid weliswaar voldoende is om alleen te besturen, oordelen de beide partijbesturen het voorzichtiger en comfortabeler te onderzoeken of deze meerderheid kan uitgebreid worden met een derde partner", verduidelijken de lokale sp.a-voorzitter Bruno Matthys en zijn groene collega Louis De Poorter. Het kartel wil dat haar programma "het uitgangspunt" blijft, maar dat er hiervoor "een voldoende breed politiek draagvlak" gezocht wordt. Daniël Termont verklaarde dat hij niet zal communiceren over de onderhandelingen, tot er een akkoord is of tot de gesprekken afspringen. Veli Yüksel: 'Ons programma licht dichter bij kartel dan dat van Open VLD'Eerder verklaarde CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel zich ook al bereid om in een nieuw bestuur te stappen. Yüksel zei dat zijn programma, waaronder het sociale luik, dichter bij dat van het kartel ligt. (Belga/SD)