Dat bevestigt CD&V-lijsttrekker Dirk De Fauw. Open VLD en N-VA leken nog even in de running om mee in de meerderheid te stappen maar zijn nu zeker van een stekje in de oppositie.

SP.A nam zondagavond na een spannende nacht de maat van CD&V met amper 150 stemmen, maar al snel werd duidelijk dat beide partijen de dans in Brugge zouden leiden. Vorige week, tijdens het kopstukkendebat, verklaarde Landuyt nog dat de ideeën naar elkaar groeiden de voorbije weken. Dat blijkt nu ook.

N-VA en Open VLD hadden graag deel uitgemaakt van een coalitie. "Ik vind het heel spijtig dat we er niet bij zijn", aldus Ann Minne-Soete van N-VA. "We hadden het graag met SP.A en nog een derde partij gedaan."

Ook Mercedes Van Volcem (Open VLD) moet voortaan van aan de zijlijn toekijken, hoewel ook zij en haar partij in het winnende kamp zaten met 11 procent van de stemmen, tegenover 8 procent in 2006. (Belga/TE)

Dat bevestigt CD&V-lijsttrekker Dirk De Fauw. Open VLD en N-VA leken nog even in de running om mee in de meerderheid te stappen maar zijn nu zeker van een stekje in de oppositie. SP.A nam zondagavond na een spannende nacht de maat van CD&V met amper 150 stemmen, maar al snel werd duidelijk dat beide partijen de dans in Brugge zouden leiden. Vorige week, tijdens het kopstukkendebat, verklaarde Landuyt nog dat de ideeën naar elkaar groeiden de voorbije weken. Dat blijkt nu ook. N-VA en Open VLD hadden graag deel uitgemaakt van een coalitie. "Ik vind het heel spijtig dat we er niet bij zijn", aldus Ann Minne-Soete van N-VA. "We hadden het graag met SP.A en nog een derde partij gedaan." Ook Mercedes Van Volcem (Open VLD) moet voortaan van aan de zijlijn toekijken, hoewel ook zij en haar partij in het winnende kamp zaten met 11 procent van de stemmen, tegenover 8 procent in 2006. (Belga/TE)