Antwerps informateur Bart De Wever (N-VA) heeft zijn tweede reeks verkennende gesprekken afgerond. De drie partijen die deze ronde nog waren uitgenodigd, moesten hun visie geven op de cijfers die De Wever presenteerde over de financiële toestand van de stad. Daarnaast gaven ze zelf een aantal in hun ogen budgettair realistische voorstellen.

Terwijl er voor de Stadslijst en Open VLD als huidige bestuurspartijen weinig nieuws te rapen viel deze week, werd vooral uitgekeken naar de gesprekken met Groen. Die zou als oppositiepartij immers normaal gezien een minder goed zicht hebben op de budgettaire ruimte van het stadsbestuur.

"Maar wij hadden voor de verkiezingen zelf al een berekening gemaakt en die blijkt goed overeen te komen met de cijfers die ons nu gepresenteerd zijn", zegt Groen-lijsttrekker Meyrem Almaci, die nog een kort onderhoud had met De Wever.

Terwijl De Wever de voorbije weken verschillende malen aangaf dat er bij ongewijzigd beleid bijzonder weinig ruimte zou zijn voor nieuwe initiatieven, ziet Groen wel mogelijkheden. "De stad heeft een grote som voorzien voor het BAM-tracé en daar hebben wij natuurlijk andere ideeën over", aldus Almaci, die naar eigen zeggen ook al inhoudelijke voorstellen deed over wat er met het geld kan gebeuren dat vrijkomt na het eventuele schrappen van het BAM-tracé.

"De exacte becijfering daarvan zullen we dan overmaken als we nog op een volgende gesprek zouden worden uitgenodigd. We wachten eerst af met welk voorstel de informateur naar buiten komt." (Belga/INM)

Antwerps informateur Bart De Wever (N-VA) heeft zijn tweede reeks verkennende gesprekken afgerond. De drie partijen die deze ronde nog waren uitgenodigd, moesten hun visie geven op de cijfers die De Wever presenteerde over de financiële toestand van de stad. Daarnaast gaven ze zelf een aantal in hun ogen budgettair realistische voorstellen. Terwijl er voor de Stadslijst en Open VLD als huidige bestuurspartijen weinig nieuws te rapen viel deze week, werd vooral uitgekeken naar de gesprekken met Groen. Die zou als oppositiepartij immers normaal gezien een minder goed zicht hebben op de budgettaire ruimte van het stadsbestuur. "Maar wij hadden voor de verkiezingen zelf al een berekening gemaakt en die blijkt goed overeen te komen met de cijfers die ons nu gepresenteerd zijn", zegt Groen-lijsttrekker Meyrem Almaci, die nog een kort onderhoud had met De Wever. Terwijl De Wever de voorbije weken verschillende malen aangaf dat er bij ongewijzigd beleid bijzonder weinig ruimte zou zijn voor nieuwe initiatieven, ziet Groen wel mogelijkheden. "De stad heeft een grote som voorzien voor het BAM-tracé en daar hebben wij natuurlijk andere ideeën over", aldus Almaci, die naar eigen zeggen ook al inhoudelijke voorstellen deed over wat er met het geld kan gebeuren dat vrijkomt na het eventuele schrappen van het BAM-tracé. "De exacte becijfering daarvan zullen we dan overmaken als we nog op een volgende gesprek zouden worden uitgenodigd. We wachten eerst af met welk voorstel de informateur naar buiten komt." (Belga/INM)