Bart De Wever start dinsdagavond om 18 uur zijn reeks verkennende gesprekken met de lijsttrekkers van alle partijen met verkozenen voor de Antwerpse gemeenteraad. Als eerste komt de Open VLD van Annemie Turtelboom aan bod op het Schoon Verdiep, maar volgens N-VA is dat "louter om agendatechnische redenen" en moet daar verder niets achter gezocht worden.

Na Open VLD op dinsdagavond worden woensdag Groen, PVDA+ en Vlaams Belang verwacht bij Bart De Wever en Liesbeth Homans (N-VA) op het Schoon Verdiep. Woensdag is eerst Groen van Meyrem Almaci aan de beurt om 10 uur. Vervolgens komt Peter Mertens (PVDA+) langs om 11.30 uur en tenslotte Filip Dewinter (Vlaams Belang) om 13 uur. Een delegatie van de Stadslijst van SP.A en CD&V zal donderdag om 10.30 uur een eerste gesprek aangaan met Bart De Wever. Dat meldt uittredend Antwerps burgemeester Patrick Janssens via zijn woordvoerder in een mededeling.

"We lezen en horen her en der dat de Stadslijst er belang bij heeft om de onderhandelingen zo moeilijk mogelijk te maken. Wij hebben altijd gehandeld in het belang van de stad, en wij zullen dat ook de komende weken blijven doen", aldus de mededeling.

De vertegenwoordigers van de Stadslijst zijn naar eigen zeggen zelfs bereid om nog voor het gesprek van donderdag de voordrachtsakte van Bart De Wever als nieuwe burgemeester te ondertekenen, indien dat het vertrouwen zou kunnen vergroten.

Niemand van N-VA zal volgens de partijwoordvoerder na afloop van de verschillende gesprekken een verklaring afleggen of vragen beantwoorden. (Belga/SD/INM)

Bart De Wever start dinsdagavond om 18 uur zijn reeks verkennende gesprekken met de lijsttrekkers van alle partijen met verkozenen voor de Antwerpse gemeenteraad. Als eerste komt de Open VLD van Annemie Turtelboom aan bod op het Schoon Verdiep, maar volgens N-VA is dat "louter om agendatechnische redenen" en moet daar verder niets achter gezocht worden. Na Open VLD op dinsdagavond worden woensdag Groen, PVDA+ en Vlaams Belang verwacht bij Bart De Wever en Liesbeth Homans (N-VA) op het Schoon Verdiep. Woensdag is eerst Groen van Meyrem Almaci aan de beurt om 10 uur. Vervolgens komt Peter Mertens (PVDA+) langs om 11.30 uur en tenslotte Filip Dewinter (Vlaams Belang) om 13 uur. Een delegatie van de Stadslijst van SP.A en CD&V zal donderdag om 10.30 uur een eerste gesprek aangaan met Bart De Wever. Dat meldt uittredend Antwerps burgemeester Patrick Janssens via zijn woordvoerder in een mededeling. "We lezen en horen her en der dat de Stadslijst er belang bij heeft om de onderhandelingen zo moeilijk mogelijk te maken. Wij hebben altijd gehandeld in het belang van de stad, en wij zullen dat ook de komende weken blijven doen", aldus de mededeling. De vertegenwoordigers van de Stadslijst zijn naar eigen zeggen zelfs bereid om nog voor het gesprek van donderdag de voordrachtsakte van Bart De Wever als nieuwe burgemeester te ondertekenen, indien dat het vertrouwen zou kunnen vergroten. Niemand van N-VA zal volgens de partijwoordvoerder na afloop van de verschillende gesprekken een verklaring afleggen of vragen beantwoorden. (Belga/SD/INM)