Els Clottemans tekent waarschijnlijk cassatieberoep aan tegen haar veroordeling in de zaak van de parachutemoord. Dat heeft haar advocaat Vic Van Aelst gezegd.

Clottemans heeft vijftien dagen de tijd om in cassatie te gaan tegen haar veroordeling tot dertig jaar cel. Van Aelst zei donderdagavond in Terzake (Canvas) dat de kans zeer reëel is dat Clottemans cassatieberoep zal aantekenen. Volgens hem blijft ze bij haar onschuld.

Intussen zouden enkele leden van de Tongerse assisenjury uitleg hebben gegeven over de uitspraak aan de kinderen van slachtoffer Els Van Doren. Het Laatste Nieuws schreef vrijdag dat een zestal juryleden dat gedaan heeft op het terras van een café in Tongeren.

Professor strafrecht Armand Vandeplas zegt in de krant dat dat strafbaar is. 'Praten over het arrest is verboden. Dat behoort tot het strikte geheim van de beraadslaging. Daar mag niets van naar buiten komen', zo wordt Vandeplas geciteerd.

Maar een en ander zou volgens de professor geen grond vormen voor cassatieberoep. Het gesprek had immers plaats na de uitspraak van het hof.

Els Clottemans tekent waarschijnlijk cassatieberoep aan tegen haar veroordeling in de zaak van de parachutemoord. Dat heeft haar advocaat Vic Van Aelst gezegd.Clottemans heeft vijftien dagen de tijd om in cassatie te gaan tegen haar veroordeling tot dertig jaar cel. Van Aelst zei donderdagavond in Terzake (Canvas) dat de kans zeer reëel is dat Clottemans cassatieberoep zal aantekenen. Volgens hem blijft ze bij haar onschuld.Intussen zouden enkele leden van de Tongerse assisenjury uitleg hebben gegeven over de uitspraak aan de kinderen van slachtoffer Els Van Doren. Het Laatste Nieuws schreef vrijdag dat een zestal juryleden dat gedaan heeft op het terras van een café in Tongeren. Professor strafrecht Armand Vandeplas zegt in de krant dat dat strafbaar is. 'Praten over het arrest is verboden. Dat behoort tot het strikte geheim van de beraadslaging. Daar mag niets van naar buiten komen', zo wordt Vandeplas geciteerd. Maar een en ander zou volgens de professor geen grond vormen voor cassatieberoep. Het gesprek had immers plaats na de uitspraak van het hof.