De cipiers voeren actie tegen onder meer de overbevolking in de gevangenissen, de penitentiare infrastructuur, de kaders van de instellingen en de niet-vervanging van sommige contracten van onbepaalde duur. Ze verwijten de FOD Justitie ook het arbeidsrecht niet na te leven, onder meer wat betreft het aantal gepresteerde uren.

De socialistische vakbond ACOD kondigde maandag als eerste de actie aan, na het mislukken van twee vergaderingen met minister van Justitie Koen Geens. ACV en VSOA sloten zich daags nadien aan.

(Belga/RR)

De cipiers voeren actie tegen onder meer de overbevolking in de gevangenissen, de penitentiare infrastructuur, de kaders van de instellingen en de niet-vervanging van sommige contracten van onbepaalde duur. Ze verwijten de FOD Justitie ook het arbeidsrecht niet na te leven, onder meer wat betreft het aantal gepresteerde uren. De socialistische vakbond ACOD kondigde maandag als eerste de actie aan, na het mislukken van twee vergaderingen met minister van Justitie Koen Geens. ACV en VSOA sloten zich daags nadien aan. (Belga/RR)