De Belgische chocolatier Isis heeft zijn naam gewijzigd in Libeert. Dat meldt het familiebedrijf. De oorspronkelijke naam 'Italo Suisse' werd begin dit jaar naar Isis gewijzigd, maar "de negatieve associaties met de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten maken de naamkeuze 'Isis' onhoudbaar", zo luidt het.

"Italo Suisse was de oorspronkelijke naam van ons bedrijf", zegt marketing manager Désirée Libeert. "Er ontstond echter verwarring omdat mensen dachten dat we een Italiaans of een Zwitsers bedrijf waren." Sindsdien ging het bedrijf door het leven als 'Isis' en voortaan dus als 'Libeert'.

Het bedrijf van de familie Libeert bestaat sinds 1923 en produceert meer dan 5.000 ton chocolade per jaar, goed voor een omzet van zowat 35 miljoen euro. Libeert is in België vooral bekend van de holle chocoladefiguren die verkocht worden onder de naam Tonkeys. Heel recentelijk bracht het bedrijf ook Plop-chocoladefiguren op de markt, in samenwerking met Studio 100. (Belga/AVE)

De Belgische chocolatier Isis heeft zijn naam gewijzigd in Libeert. Dat meldt het familiebedrijf. De oorspronkelijke naam 'Italo Suisse' werd begin dit jaar naar Isis gewijzigd, maar "de negatieve associaties met de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten maken de naamkeuze 'Isis' onhoudbaar", zo luidt het."Italo Suisse was de oorspronkelijke naam van ons bedrijf", zegt marketing manager Désirée Libeert. "Er ontstond echter verwarring omdat mensen dachten dat we een Italiaans of een Zwitsers bedrijf waren." Sindsdien ging het bedrijf door het leven als 'Isis' en voortaan dus als 'Libeert'. Het bedrijf van de familie Libeert bestaat sinds 1923 en produceert meer dan 5.000 ton chocolade per jaar, goed voor een omzet van zowat 35 miljoen euro. Libeert is in België vooral bekend van de holle chocoladefiguren die verkocht worden onder de naam Tonkeys. Heel recentelijk bracht het bedrijf ook Plop-chocoladefiguren op de markt, in samenwerking met Studio 100. (Belga/AVE)